2013-07-10 13:48:53• hírek • Szatmár.ro

Interaktív szavalóest - A Vers örök

A Szatmárnémeti Véndiákszövetség 2013 július 12-én, pénteken este, 20 órai kezdettel redhagyó, interaktív szavalóestet rendez, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében „A Vers örök" címmel.

A rendezvény célja felvillantani a versmondás, a szatmári szavalócsoportok 89-előtti és utáni tevékenységének körülményeit, jellegzetességeit, múltbéli és mai társadalmi szerepét.

A rendezvény moderátora Kereskényi Sándor irodalomtörténész. Régi és mai szavalócsoportok szervezőivel, előadóival találkozhatnak ezen a rendezvényen a verskedvelők. A programot a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tízedikeseinek görbetükör előadása nyitja, majd ízelítőt kaphatunk mindkét korszak - a 89 előtti és utáni - amatőr versmondóinak előadásaiból.

Közöttük ismert rádiós műsorvezető, Debrecenből verset mondani hazajövő műkedvelő, elsőéves színművészeti főiskolás, valamint szavalóversenyek fiatal nyertesei lépnek fel.

A szervezők szerettel várnak péntek estére minden érdeklődőt, akik a rendelkezésre álló műsoridő függvényében akár aktív versmondóivá, vagy visszaemlékezőivé válhatnak a rendezvénynek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: