2020-02-27 14:54:14• hírek • Bajnai Botond

Interaktív nyílt napot tartottak a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Mesemorzsa címmel tartottak interaktív nyílt napot a Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanítónői, Baranyai Zsuzsa és Sebő Noémi, akik ősztől előkészítő osztállyal kezdik majd az új tanévet.


A Rákóczi Ferenc Általános Iskolában minden tanévben nagy az érdeklődés az ősszel induló előkészítő osztályok iránt, így volt ez már a csütörtöki nyílt napon is: sok szülő és nagycsoportos óvodás érkezett, hogy megismerkedjenek a tanítónőkkel, betekintést nyerjenek az iskola életébe.

Elsőként Baranyai Zsuzsa tanítónő köszöntötte a gyerekeket és az őket elkísérő szülőket, nagyszülőket, majd felkérte Gnándt Zoltán iskolaigazgatót, intézzen ő is pár mondatot az apróságokhoz.

Az igazgató örömét fejezte ki, hogy idén is ilyen szép számú érdeklődő érkezett az iskolai nyílt napra, majd bemutatta az ősztől előkészítő osztályt indító két tanítónőt, biztosítva a gyermekeket, hogy velük élményszerű lesz a tanulás, és ezáltal az előkészítő osztály is.

Elmondta továbbá, hogy a két előkészítő osztály jól felszerelt tantermekben kezdi majd a tanévet, lesz interaktív tábla és megannyi szemléltető eszköz, minek köszönhetően minden gyermek számára nagy élmény lesz az iskolába járás.

Az igazgató szavai után Lăpuște Silvia igazgatóhelyettes is üdvözölte az egybegyűlteket, majd a negyedik osztályosok csengőszóval köszöntötték a kicsiket. Ezt követően kezdetét vette a tanítónők által előkészített foglalkozások sora.

A kezdeti ismerkedés után az ovisok meghallgathattak egy mesét egy bátor nyusziról, majd egy órácskára Ugri nyuszi pajtásaivá is válhattak.

A nyulacskához hasonlóan a gyereksereg is bátor volt, nem illetődtek meg a rájuk váró feladatoktól, bátran segítettek a történek főhősének.

A mesés foglalkozás után Reich Annamária, az előkészítő osztályosok tanítónőjét és osztályát látogatták meg a gyermekek, ahol ők maguk is beülhettek a padokba, sőt, vendéglátóik az osztály indulóját is elénekelték az apró vendégeknek.

A közös játszadozás után a tornaterem felfedezése következett, ahol Csík Elvira testnevelő tanár várta őket, egy sor újabb mókás játékkal. Pihenésképpen pedig egy kis kézimunka következett, az iskola tanítói segítségével egy gyönyörű Ugrifülest készítettek a gyerekek, amit természetesen haza is vihettek magukkal.

Ez idő alatt a szülők sem maradtak magukra, feltehették kérdéseiket a tanítóknak és az iskola vezetőségének, megtudhatták, mit nyújt a diákok számára az iskola, mi a célja az előkészítő osztálynak, szó esett a felszerelésekről és a fejlesztési tervekről is.

Távozáskor mindenki elégedett volt, a gyerekek mosolyogva intettek búcsút a tanciknak, míg a tanítónők jó érzéssel vették tudomások, hogy a gyermekek jó kedvvel távoztak, és bizonyára visszavágynak ősszel hozzájuk, az iskolába.

Jövő héten megkezdődik a beiratkozás, a tanítónők szeretettel várják a szülőket, akik a Rákóczi Ferenc Általános Iskolába szeretnék íratni gyermeküket.

Gnándt Zoltán iskolaigazgatótól megtudtuk: a tervek szerint két 25 fős magyar tannyelvű és egy 25 fős román tannyelvű előkészítő osztály indul ősztől az iskolában, túljelentkezés egyenként 5-5 fővel bővíthetik az induló osztályokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: