2009-05-20 14:34:28• hírek • Gozner Gertrud

Intenzív nyelvtanfolyam indul

Június 15-től a már meglévő kurzusaik mellet intenzív angol és német nyelvtanfolyamokat is szervez  a Consult Scolari Egyesület.

A nyár közeledtével egyre többen tervezik külföldi vakációikat. Utazási céljaink alapos megismerésében sokat segít egy nemzetközi forgalmú idegen nyelv ismerete. Ebben lehet segítségünkre a Consult Scolari Egyesület intenzív nyelvkurzus programja, amelynek révén rövid időn belül elsajátíthatunk egy idegen nyelvet és annak utazásaink során komoly hasznát vehetjük.

A délelőtti tanfolyamok a diákoknak szólnak, az első kurzus június 15-én kezdődik és július 3-ig tart. Három héten keresztül, négyszer három órában oktatják a fiatalokat tetszés szerint reggel 9-től negyed egyig, avagy délelőtt tíz órától negyed kettőig, amelyik a vakációzó diákok számára a legmegfelelőbb időpont. A déli kurzusok összesen 72 órát foglalnak magukba.

A délutáni intenzív nyelvkurzusok a felnőtt lakosságot célozzák meg, akik munkaidő után vehetnek részt a nyelvoktatásban. Igény szerint a kurzusok 17-19 vagy 18-20 óra között lesznek megtartva, ugyanabban a periódusban, mint a délelőtti, diákoknak szóló kurzusok. Heti négyszer két órában kerülne sor a felnőttek oktatására, három héten keresztül, ez összesen 48 tanulóórát jelent. A nyári szünet után augusztus végén a felnőtt kurzusok is tovább folytatódnak.

Az intenzív nyelvkurzosok mellett a Consult Scolari angol nyelvű filmklubot szervez a vizsgákhoz szükséges kötelező olvasmányok moziváltozataiból. Az első vetítésre pénteken, május 22-én került sor, mégpedig a Pelikán ügyirat című könyv filmadaptációját tekinthették meg az érdeklődők. A filmklub következő összejövetele június 18-án, csütörtökön lesz. A jelentkezők saját maguk szavazhatják meg, hogy melyik film kerüljön vetítésre. Június 12-ig, vagyis jövő hét péntekig lehet szavazni a filmről. A terem befogadó képessége körülbelül 20-25 fő, ezért kérik, hogy mindenki időben jelezze a részvételi szándékát. Jelentkezni Szakács-Orha Imrénél, a 0261-710513-as telefonszámon, vagy az imre.szakacs@consultscolari.ro email címen lehet. A film megtekintése után egyórás beszélgetésre kerül sor.

Az oktatás a Consult Scolarinál minden szinten külföldi tankönyvekből történik, számos interaktív cédé állnak a tanulók rendelkezésére. Különös hangsúlyt fektetnek a beszédkészség elsajátítására, a hallásértésre, valamint a reális helyzetek kezelésére. Ugyanakkor a jelentkezők bátorítást kapnak, hogy gátlások nélkül fejezzék ki magukat egy idegen nyelven. A kurzusok kis, 5-6 fős csoportokban személyre szabottan folynak. Különösen népszerű az egyesület one-to-one oktatási módszere, amikor a tanár magánóraszerűen egyetlen tanulóval foglalkozik. Ezekre a kurzusaikra is tovább várják a jelentkezőket. Ezen kívül céges tanfolyamjaik folyamatosan nyitottak az érdeklődők számára.


A délutáni intenzív nyelvkurzusok a felnőtt lakosságot célozzák meg.
A délutáni intenzív nyelvkurzusok a felnőtt lakosságot célozzák meg


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: