2008-02-04 12:35:34• hírek • István Löchli

Többletadóval a környezetbarát csomagolásért

 A környezetvédelmi szeminárium fő témája a csomagolóanyagok kezelése volt.
Különleges környezetvédelmi szemináriumra került sor Szatmárnémetiben, az Astória szállóban, melynek fő témája a csomagolóanyagok kezelése volt.

A környezetvédelmi szemináriumon részt vett több környezetvédelmi ügynökség, köztük a Szatmár, Bihar, Kolozs, Beszterce-Naszód megyék küldöttei, környezetvédelmi szakemberek, valamint az ECO ROM Ambalaje bukaresti cég képviselői. A csomagolóanyagok kezelése napjainkban és a jövőben címmel meghirdetett konferencián elhangzott, hogy rövid időn belül sor kerül egy új környezetvédelmi törvény kidolgozására, melynek értelmében többletadót kell fizetniük a biológiailag nem lebomló műanyag- tasakokat forgalmazó cégeknek, remélve, hogy így sokkal többen fognak áttérni az újrahasznosított pappírból, textilből készült, lebomló tasakok forgalmazására.

Sajnos Romániában egyre nagyobb problémát jelent a szemétkezelés, azon belül pedig a műanyagtasakok széleskörű elterjedése. Évente minden lakos 250 darab műanyag csomagolót használ el, melyeknek lebomlási határideje akár 100 év is lehet, ezért mindenképpen arra kell ösztönözni a lakosokat és a gyártókat, hogy próbálják mellőzni ezeket.

Amint a konferencián Sorin Cristian Popescu, az ECO ROM Ambalaje vezérigazgatója elmondta, a legnagyobb műanyagzacskókat forgalmazó cégek Szatmárnémetiben is a bevásárlóközpontok, ezért a jogszabály életbelépése előtt minden multinacionális céget tárgyalni hívnak, remélve, hogy így önszántukból fognak áttérni környezetkímélőbb megoldások használatára.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: