2011-10-14 10:17:18• hírek • Póti Orsolya

Integráció határok nélkül

A Romániai Caritas Szevezet és ennek szatmárnémeti fiókja az Európai Caritas támogatásával régión átívelő konferenciát tart "Integráció határok nélkül" címmel október 18-20 között a szatmárnémeti City Hotelben.

Az Európai Bizottság által is támogatott rendezvény immár negyedik alkalommal valósul meg és az Caritas Európa "Inclusion" elnevezésű programjának része. A konferencia a romániai, magyarországi, ukrajnai és szlovákiai Caritas Szervezetek képviselőit, azaz mintegy hatvan résztvevőt hoz össze.

A rendezvény elsősorban tapasztalatcserén alapul; célja egy kommunikációs platform kezdeményezése a Kárpát Eurorégióban, valamint az, hogy a résztvevők közösen megoldásokat találjanak a szegénység elleni küzdelem terén, a társadalmi kirekesztés ellen, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek segítésére.

Az "Integráció határok nélkül" című konferencia további célja az, hogy teret adjon a Caritas kedvezményezettjeinek arra, hogy kifejtsék véleményüket a foglalkozásokról, programokról a hatóságnak és a médiának.

A konferencia első napján a résztvevők arra törekednek, hogy a nemzeti sajátosságokról és a szociális politikáról elemezést készítsenek, ugyanakkor alkalom adódik több olyan modell bemutatására, amelyek a veszélyeztetett csoportok sikeres társadalmi beilleszkedést biztosítják. A második napon kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor több téma kapcsán is, a konferencia végén pedig a Caritas szervezetek képviselői felolvassák azokat az ajánlatokat, amelyek az Európai Bizottság és a Caritas Európa elé kerülnek.

A konferencia részletes programjáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: