2018-09-25 05:52:47• hírek • közlemény

Integráció a zene és a művészet által

A Caritas új projektje a zene és az alkotó tevékenység kapcsolatteremtő és közösségformáló erejét felhasználva szeretné elősegíteni 30 hátrányos helyzetű szatmárnémeti gyermek integrációját.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Barátság Háza hátrányos helyzetű gyermekek nevelésével, oktatásával foglalkozik immár 22 éve. A gyermekek készségeit fejlesztő programok mellett az intézmény fokozott figyelmet fordít a családnevelésre is, szoros együttműködést alakított ki továbbá azoknak az oktatási intézményeknek a pedagógusaival is, amelyekben a Barátság Házába járó gyermekek tanulnak. A rendszeresen megszervezett közös események és tevékenységek keretében a többségi gyermekek jobban megismerhetik hátrányos helyzetű osztálytársaikat, megértve helyzetüket pedig befogadják majd őket kis közösségükbe.



A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet legújabb, szeptemberben induló és decemberben záruló projektje a zene és kreatív tevékenységek által törekszik elősegíteni a Barátság Házába járó iskolások integrációját. A szatmárnémeti Rotary Klub anyagi támogatásával megvalósuló, az „Integráció zene és művészet által” elnevezésű projekt célja a Barátság Házába járó, Szatmárnémeti Soarelui negyedében élő hátrányos helyzetű iskolások egyéni potenciáljának felmérése és kiteljesítése zenei, valamint alkotó programok révén. A projekt 30, a Barátság Házát látogató iskolás számára teszi lehetővé, hogy négy hónapon keresztül doboktatásban részesüljön, valamint kreatív tevékenységeken vegyen részt osztálytársaival együtt. A zenei képzés szakember segítségével zajlik, aki heti három alkalommal tart dobórát a központban. A doboktatással párhuzamosan folynak a közös alkotóműhelyek, melyeken a Barátság Házába járó gyermekek osztálytársaikkal együtt vesznek részt.


A projekt záróeseménye a decemberben megszervezésre kerülő karácsonyi ünnepség lesz. A rendezvény keretében azok a gyermekek, akik dobolni tanultak, bemutatják tudásukat és együtt készítenek majd karácsonyi díszeket és ajándékokat osztálytársaikkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: