2014-03-31 18:11:07• hírek • Szatmár.ro

Instabil homlokzatdarabokat vertek le a Városi Rendőrség épületéről

Tűzoltók távolították el a veszélyesnek ítélt vakolatdarabokat a patinás épületről.

Az egykori 1-es Számú (most Grigore Moisil) Általános Iskolába tartó szülő hívta fel a rendőrök figyelmét arra, hogy az iskolával szemben levő épület homlokzatán található néhány málladozó vakolatdarab "meglehetősen gyanúsan" áll. Emiatt a rendőrök ki is hívták a tűzoltókat, hogy eltávolítsák a járó-kelőkre esetlegesen veszélyt jelentő darabokat, amelyek valószínűleg a tél folyamán lazultak meg.

A téli időszakban ugyanis a fagyás-olvadás-fagyás folyamat folyamatosan feszíti azokat a homlokzat-darabokat, amelyek repedéseibe víz kerül.

A Rákóczi, azaz Mihai Viteazul utcában három műemléképület található: az 1907-ben épült Posta, az 1896-ban átadott Törvényszék, valamint a Városi Rendőrségnek jelenleg otthont adó épület, amely 1910-ben épült és akkor az Agrárbank székhelyének adott otthont.

A 11-es szám alatt álló épület sajnálatos módon csak egy abban a hosszú sorban, amely az enyészet felé rohamosan haladó középületeinket tartalmazza: az egykori Pannónia-szálló, az egykori Tabajdi-patika, az Iparostthon mellett omladozó "Atlaszos-ház", a vasútállomás. A sor sajnos tovább folytatható...

Vakolatdarabokat távolítottak el a Városi Rendőrség épületéről

Vakolatdarabokat távolítottak el a Városi Rendőrség épületéről

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: