2010-04-28 12:03:52• hírek • Szatmar.ro

Insomnia vagy Szex-somnia?

Vannak, akik insomniában, de olyanok is akadnak, akik szex-somniában szenvednek. Jogosan kérdezhetjük, miért lenne ez szenvedés? Hiszen szeretkezni isteni dolog, ez így is van, csak nem éppen alvás közben.

Ez a furcsa betegség vagy kóros szexuális viselkedés abban nyilvánul meg, hogy az illető álmában szó szerint követeli a szexet, részt vesz az aktusban, de másnap már semmire sem emlékszik. A másik gyakori eset, hogy alvás közben önkielégítést végez anélkül, hogy felébredne.

Egyfajta szexuális zavarnak, betegségnek számít. A szakemberek a szex-somniát az alvajárás egyik változatának tartják, amikor is az érintettek az ébrenlét és az álom határán valahol félúton elakadnak. A szégyen miatt sajnos nagyon kevesen fordulnak szakorvoshoz, pedig ez a furcsa betegség gyakran párkapcsolati nehézségekhez, vagy szakításhoz is vezethet.

A szex-somniával foglakozó szakemberek szerint, ez a szexuális rendellenesség nem gyógyítható, de a stressz és a kialvatlanság megszüntetése enyhíthet a betegségen. A betegséggel kapcsolatos statisztikai adatokból kiderül, hogy olyan eset is akad, amikor egy pár sokkal jobban élvezi a félálomban történő együttlétet, mint a hagyományos szeretkezést.


Az alvás közbeni szeretkezés kóros szexuális viselkedésnek minősül

Az alvás közbeni szeretkezés kóros szexuális viselkedésnek minősül


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: