2015-12-15 15:45:26• hírek • Kocsis Zoltán

Innovatív verseny fiataloknak fiatalokról

Az Active Team Active Community finanszírozási program nyitóeseményét a Ioan Slavici Gimnázium diákjaiból álló Adaggio kórus, valamint a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak zenei műsora tette színesebbé.

Rendhagyó, innovatív programot hirdet a Szatmári Egyházmegyei Caritas égisze alatt működő Szent Pál Ifjúsági Központ: szatmárnémeti fiataloknak olyan projektet kell kidolgozniuk, amelyben aktív szerepvállalásra invitálják kortársaikat, növelve felelősségtudatukat, ugyanakkor lehetőséget biztosítva a szabadidő aktív eltöltésére.

„Az Active Team Active Community verseny egy olyan finanszírozási program, amely a szatmárnémeti középiskolásokról szól. A verseny által bátorítani szeretnénk a diákokat, hogy olyan projekt ötleteket dolgozzanak ki, amelyek a szatmárnémeti közösség számára hasznosak, miközben a diákok lehetőséget kapnak saját készségeik fejlesztésére pénzügyi, vezetési, együttműködési és kommunikációs téren", fogalmazott a keddi projektindító sajtótájékoztatón Borsi Zsuzsa programkoordinátor.

A versenykiírás szerint 2016. január 31-ig 5-10 fős, szigorúan szatmárnémeti középsikolásokból álló csapatok (akár tanintézetektől független közösségek is) küldhetik be pályázataikat az openklub@yahoo.com email címre. A jelentkezéshez szükséges jelentkezési lapot a központ Facebook-oldaláról lehet letölteni, ami a Centrul SfPaul - Szent Pál Ifiközpont név alatt található meg. A három legjobb projekt egyenként 700 lejes jutalomban részesül.

A programok célja Szatmárnémeti életének bármilyen szegmensét - sport, környezetvédelem, kultúra, egészségügy, szociális védelem - érintheti. Fontos, hogy eredményei egyértelműek, mérhetőek legyenek. Az elbíráláskor figyelembe veszik a program megvalósíthatóságát, költséghatékonyságát, az ifjúságra gyakorolt hatását, eredetiségét.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy nem vesznek számba olyan programokat, amelyek politikai jellegűek, idegengyűlöletre, rasszizmusra, diszkriminációra, alkohol- vagy drogfogyasztásra buzdítanak.

„Kicsi, aktív projektek vihetik előbbre ezt a sokszor kissé szürkének tűnő várost, ezért is köszönöm nektek, hogy téli estéiteket arra ádozzátok, hogy ezen a versenyen törjétek a fejeteket", mondta a megnyitón Butka Gergely városi tanácsos, aki Huszti Mónikával és Adrian Steffel, a Szatmár Megyei Tanács elnökével közösen alkotják a pályamunkákat elbíráló zsűrit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: