2013-08-19 10:24:51• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: senki se mondja meg, miként éljünk szülőföldünkön!

Első alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a szatmárnémetihez közeli Mikolában a Családi Napot. Nem volt miccs, sem sörsátrak, de még kínai csecsebecséket és haszontalanságokat eladásra kínáló sátor sem. Volt viszont jó kedv, családias hangulat, móka és kacagás, a sok pénzért fizetett országos és határon túli sztárocskák helyett pedig a helyiek mutatták be a térség hagyományait, népdalait.

Az egész napos rendezvény bográcsfőző-versennyel, sportrendezvényekkel, öregfiúk-focimeccsel kezdődött. Megélhettük, hogy miként tud örülni egy kamasz az asztalitenisz-versenyen elért második helyének vagy az óvodások annak, hogy bemutathatták a hagyományos lakodalmast.

„Mi az elmúlt években is a mikolai családokért dolgoztunk, sporttermet, ivó- és  szennyvíz hálózatot, óvodát építettünk, iskolákat újítottunk fel. Most azonban arra hívom a közösség tagjait, hogy kicsik és nagyok együtt ünnepeljünk, együtt örüljünk a megvalósításainknak és gondolkodjunk a jövőbeli terveinken", mondta hivatalos köszöntőjében Dobos István polgármester, megköszönve továbbá a falubeliek segítségét mindabban, amit eddig közösen elértek.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő dicséretesnek nevezte a kezdeményezést, mondván, a család a társadalom és a fejlődés alapja is egyben, ezért mindent meg kell tenni támogatásáért. „Az utóbbi időben ismét támadások célkeresztjébe kerültünk, ismét rajtunk, magyarokon köszörülik egyesek a fogaikat. Ennek ellenére én azt mondom, mi igen is itthon vagyunk, ez a mi szülőföldünk, és se Bukarest, se Budapest ne akarja megmondani, mit hogyan csináljunk vagy hogyan éljünk saját otthonunkban", jelentette ki Kereskényi.

Szintén gratulált a kezdeményezéshez Pataki Csaba szenátor, aki viccesen megjegyezte: „a Mikolai Családi Nap létrejöttének semmi köze ahhoz, hogy hamarosan én magam is családos ember leszek". Komolyra fordítva a szót, hangot adott meggyőződésének, mely szerint Mikola megérdemelné a családbarát önkormányzat titulust. Végezetül a fiataloknak üzent: „Gyerekek, mondjon vagy tanítson bárki bármit, ti itt születettek, és itt vagytok otthon", jelentette ki Pataki.

A délután folyamán aztán fellépett a két hónapja alakult mikolai asszonykórus, a helybéli fiatalok modern táncbemutatót tartottak, a kötélhúzó verseny általános derültséget okozott, az egész esemény pedig egy óriási piknik hangulatába csapott át. Egy családi hangulatú piknikébe.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: