2008-02-15 11:26:05• hírek • Szatmar.ro

Újabb iskolai vérengzés az Egyesült Államokban

illinois_school_shootingIsmét lövöldözés történt Amerikában, ezúttal egy Illinois állambeli egyetemen.
A fiatalember alig lépett be az egyetemi előadóterembe, láthatóan elszánt volt, és mintha tudta volna, hogy kire akar lőni! Legalábbis erről számoltak be a szemtanúk - akik közül tegnap este még sokan sokkos állapotban voltak.

Újabb lövöldözés történt, ezúttal Illinois állam egyik egyetemén, Chicagótól mintegy 100-120 kilométernyire nyugatra. A lövöldözésnek eddig hat halálos áldozata és huszonkét sebesültje van, s maga az ámokfutó is belehalt az egyébként saját maga okozta sebesülésbe.
A rendőrség természetesen nyomoz, de egyelőre semmit nem tudni arról, hogy mi lehetett az elkövető oka erre a tömeggyilkosságra. Nevét, személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, csak annyit közöltek, hogy szintén az egyetem diákja volt, szociológiát hallgatott, és korábban soha nem került összeütközésbe a rendőrséggel, nem állt orvosi kezelés alatt, és nem voltak kábítószeres ügyei sem. Két kézifegyvert találtak nála.
Az egyetemi előadóteremben a tragédia idején éppen előadást tartottak, s 136 fiatal tartózkodott ott. A halálos áldozatok és a sebesültek is a diákok közül kerültek ki. Tavaly decemberben ugyanezt az egyetemet rövid időre lezárták, mert a falakon fenyegető feliratok jelentek meg. A rendőrség szerint azonban a mostani tragédiának nincs köze az akkori fenyegetéshez.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: