2008-02-11 14:33:52• hírek • István Löchli

Felvonulás az erőszakmentes iskolákért

 Felvonulással vette kezdetét Szatmáron az "Erőszakmentes hét az iskolákban" kampánysorozat.

Hétfő délben az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás megyei központja, valamint a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szervezésében, a megyebeli diákok bevonásával, egy felvonulásra került sor, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet az iskolán belüli erőszakra.

Amint azt Sinziana Cristea szervező elmondta, szinte az összes Szatmári tanintézet képviseltette magát. Magyar illetve román tagozatos diákok egyaránt transzparensekkel tiltakoztak az iskolán belüli erőszak ellen. A felvonulás a Megyei Múzeumtól indult, majd a népes diáksereg rendőri kíséret mellett átvonult az új főtérre, ahol Viorel Buda főtanfelügyelő köszöntötte az erőszakmentes hét alkalmából a diákságot. A főtanfelügyelő elmondta, sajnos gyakori jelenség a diákság körében az erőszak, mely nagymértékben befolyásolja mindennapjaikat, hiszen ezekben az években a legtöbb időt a tanintézeteikben töltik el. A legtöbbet az erőszak visszaszorításáért maga a diákság tehet, ezért Viorel Buda felkérte a fiatalokat, legyenek egymáshoz toleránsabbak. A rendőrség is képviseltette magát, ugyanis a Szatmár Megyei Rendőrségnek is számos kampánya volt az iskolai erőszak visszaszorításra. Kijelentették, hogy minden meg fognak tenni azért, hogy békés, nyugodt körülmények közt végezhessék tanulmányaikat a diákok. A beszédek végén ez követően felcsendült az Erőszakmentes hét himnusza is.

A programsorozat a keddi napon rajzkiállítással, majd szerdán a Mihai Eminescu Főgimnáziumban bemutatóval, csütörtökön kerekasztal- megbeszéléssel folytatódik, majd pénteken a megyebeli tanintézetek diáktanácsának képviselői egy megbeszélést tartanak, ahol mindenki beszámol a hét folyamán véghezvitt kampányáról. Szombaton közös sportrendezvényekkel fog zárulni az Erőszakmentes hét Szatmár megyében.

 
 
 
 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: