2016-11-04 13:35:36• hírek • (x)

Ingyenes vizsgálatok a diabétesz világnapon a Korall Klinikán

A cukorbetegség világnapján a Korall Klinika több ingyenes vizsgálattal várja a pácienseket.

A diabétesz világnapot minden évben november 14-én tartják. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. Első alkalommal 1991-ben szervezte meg a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO), látva a cukorbetegség világszerte növekvő terjedését.

Az eseményről minden évben megemlékeznek Szatmárnémetiben is. Idén november 14-én a Korall Klinikánál ingyenes vizsgálatokkal várják ez alkalomból a lakosságot, azokat is, akiknél már felfedezték a betegséget.

A szakemberek itt megmérik a jelentkezők vércukor-szintjét, sőt, indokolt esetben egy speciális laborvizsgálatot is elvégeznek. Nemrég ugyanis egy glikolizált hemoglobint mérő laboratóriumi eszközzel bővült a géppark, amely a diabéteszben szenvedők vizsgálata esetében elengedhetetlenül fontos berendezés. Légyege, hogy egy vizsgálattal visszamenőleg 2-3 hónapra is meg lehet állapítani a vércukorszint jelentősebb változásait. A cukorbetegség esetében ugyanis a nagy ingadozások jelentik a komoly problémát, ilyen esetekben károsodnak a beteg szervei is.

A vércukorszint-mérés mellett a klinika munkatársai lemérik a testsúlyt, a magasságot és a haskörfogatot is, hiszen az elhízás, a mozgásszegény életmód fölöttébb kedvez a cukorbetegség kialakulásának.

A világnap alkalmából a már diagnosztizált cukorbetegeket is ingyenes szakvizsgálat és tanácsadás várja a Korall Klinikán.

Az akció november 14-én 8 és 20 óra között kerül megrendezésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: