2019-11-12 08:58:49• hírek • Bede Emőke

Ingyenes vércukorszintmérést szervez a szatmári kórház

A cukorbetegség világnapja a cukorbetegségre való figyelemfelhívás globális eszköze, melyet minden év november 14-én tartanak meg. A cukorbetegség világnapját 1991-ben kezdeményezte a Nemzetközi Diabétesz Szövetség és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) válaszképpen a cukorbetegség világszintű gyors terjedésére.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház immár 20 éve csatlakozik a kezdeményezéshez, 10 éve pedig a szatmári Lions Somes Klub támogatásával teszi ezt. Ebben az évben a kivizsgálás helyszíne a Shopping City pláza lesz, ahol csütörtökön reggel 10-től délután 5-ig tart várják majd az érdeklődőket. Az eseményen részt vehet bárki, aki úgy érzi, egészsége érdekében nem árt, ha túlesik a vizsgálaton. A jelentkezőknek először a magasságukat, testsúlyukat mérik le, majd következik a vérnyomás és a vércukorszint mérése is.


Az ingyenes kivizsgálást már csak azért sem érdemes kihagyni, mivel megyénkben folyamatosan emelkedik a diabétesszel diagnosztizált páciensek száma. Míg 2018 első hat hónapjában 930 személynél fedezték fel a betegséget, addig 2019 első félévében ez az újonnan regisztrált cukorbetegek száma már 1059-nél jár. Ami a diabétesszel élő páciensek teljes létszámát illeti, 2019 első félévében már 23 883 Szatmár megyei személy szerepelt az Országos Közegészségügyi Hivatal adatbázisában.


Aki tehát úgy érzi, hogy szeretne egy alapos kivizsgáláson átesni, akkor november 14-én, azaz csütörtökön reggel 10-től keresheti fel a szatmári Shopping City-t, viszont érdemes észben tartani a szervezők tanácsát: vizsgálat előtt legalább két órával már nem szabad semmilyen ételt fogyasztani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: