2009-08-21 14:23:10• hírek • Ferenczi Noémi

Ingyenes tanszercsomag

Megyénkben körülbelül 17 ezer kisdiák jogosult ingyenes tanszercsomagra. Idén is megkapják a támogatást.

Még néhány hét van hátra a nyári szünidőből, azonban biztosan vannak olyan szülők akik már azon törik a fejüket, hogy mennyiből fogják megvásárolni gyermeküknek a szükséges tanszereket. A tanügyminisztérium idén is ingyenes tanszercsomaggal támogatja az általános iskolás tanulókat, ezzel is könnyítve a szülők anyagi megterhelésén. Szatmár megyében közel 17 ezer iskolás jogosult a támogatásra. Körülbelül ennyire tehető azoknak a diákoknak a száma, akik családjában az egy személyre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt - tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő-helyettestől.

 

 

 

A rászoruló diákok az iskolakezdés utáni héten nyújthatják be igényléseiket az ingyenes tanszercsomagokra. A csomagokban füzeteket, írószert, vízfestéket, tolltartót tartalmaznak, az elsősök pedig iskolatáskát is kapnak. A tanszerek nagy részét már megrendelte illetve kézhez kapta a tanfelügyelőség, ugyanis a tavalyi igénylések alapján nagyjából sejteni lehet hogy idén mennyire lesz szükség. A hiányzó mennyiséget utólag fogják megrendelni.

Négy fajta csomagot fognak kiosztani a diákoknak, melyek értéke idén is nagyjából megegyezik majd a tavalyiak értékével. Az első osztályosoké közel 16 lejbe, a II-IV. osztályosoké körülbelül 11 lejbe, az V-VII. osztályos diákoké megközelítőleg 17 lejbe, míg a nyolcadikosoké 17,5 lejbe kerül - magyarázta Kónya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: