2012-07-24 13:12:06• hírek • Kocsis Zoltán

Fizetős lesz a parkolás a Nagypiac mellett

Ezentúl teljesen fizetős lesz a parkolás Szatmárnémetiben, a Nagypiac központ felőli oldalán, döntötte el kedd délelőtti ülésén a Közlekedésbiztonsági Bizottság. Hasonló módon jártak el az Astronautilor utcán, elutasítottak ugyanakkor több lakossági indítványt.

A Martirilor Deportati utca bal oldalán eddig is fizetéses rendszerben parkolhattak az autók. Jobb oldalon viszont egy megállni tilos tábla fogadja azokat, akik a Golescu híd irányából érkeznek személygépkocsijaikkal. Ennek ellenére ezt rendszerint figyelmen kívül hagyják az autósok, a járművek végeláthatatlan sort alkotva parkolnak. Mivel a jelek szerint a közlekedési rendőrség nem tudott mit kezdeni a helyzettel, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség egy érdekes ötlettel állt elő: legyen szabad parkolni az ominózus helyen, ám csak fizetés ellenében. Ezt már a Parkolási Felügyelőség munkatársai ellenőrzik, így a város hasznot húzhat abból, hogy az autósok eddig sem tartották be a szabályokat.

Hasonló logika alapján döntött úgy a Közlekedésbiztonsági Bizottság, hogy engedélyezi a parkolást az Astronautilor utca jobb oldalán is, ahol szintén fizetéses parkolót hoznak létre. Az ötlet ebben az esetben is a helyi rendőrségé volt.

A Bizottság helyt adott annak a lakossági kérésnek is, hogy kerékpárutat különítsenek el a Rosetti utcai járdán. Az indoklás szerint a járda 220 cm széles, így rendelkezésre áll a szükséges hely a biciklisáv elkülönítésére.

Egy másik döntés értelmében tilos lesz a megállás a Szamos piac melletti Tisza utcán, ahol csakis a célforgalom várakozhat, amíg az üzleteket feltöltik szükséges áruval. Nem volt ilyen szerencsés viszont a Láncos templom melletti Kálvin János utcán működő orvosi rendelő. Az érvényben lévő törvények Romániában csak hotelek, éttermek számára teszik lehetővé parkolók elkülönítését és fenntartását, az orvosi rendelőhöz érkező mentők számára viszont nem.

Szintén elutasították annak a Lucian Blaga utcai nagykereskedelemnek a kérését, amely a záróvonal felszámolását kérte ügyfelei közlekedésének megkönnyítése céljából. A Bizottság tagjai elmondták, ez egyrészt precedenst teremtene, másrészt pedig a nagykereskedést nem csak a Blagán lehet megközelíteni illetve elhagyni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: