2012-10-31 13:53:49• hírek • Szatmár.ro

Ingyenes szombati parkolást!

A Városi Tanács közszolgáltatási szakbizottságának RMDSZ-es tagjai javaslatára a novemberi tanácsülésen döntés születhet arról, hogy Szatmárnémetiben szombaton ingyenesen parkolhatnak a gépjárművek.

"Ez bevett szokás Európa legtöbb városában, hogy szombati napokon nem kell fizetni a parkolásért. Itt az ideje, hogy véget vessünk annak, hogy Szatmáron hétvégén is 8-17 óra között fizetős legyen a parkolás" - nyilatkozta a szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor frakcióvezető.

Október 1-től szintén a Szövetség tanácsosainak javaslatára egyébként csökkentették a parkolójegy vagy bérlet nélkül parkolók bírságát. Amennyiben a kihágást elkövető személy 48 órán belül befizeti az összeget, az eddigi 50 lej helyett mindössze 20 lej a büntetés.

Szintén a lakosság érdekeit tartja szem előtt az a módosítás is, hogy míg eddig kizárólag a Parkolási Felügyelet Szamos-piacon található székhelyén lehetett fizetni, immár bármely postahivatalban befizethető a bírság.

Az RMDSZ-frakció az elmúlt ciklusban is többször fogalmazott meg bírálatokat és módosító javaslatokat a Parkolási Felügyelet tevékenységével kapcsolatban, melyet két hónapja meg is szüntetett az önkormányzat és beolvasztotta a Közterület-fenntartó Közszolgálatba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: