2010-05-26 15:38:49• hírek • Szatmár.ro

Ingyenes számítógép-kezelői kurzusok

Ingyenes számítógép-kezelői képzéseket indít a Hans Lindner Alapítvány és a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetsége hátrányos helyzetű, 16-26 év közötti fiatalok számára.

Egyre több fiatalnak okoz gondot az álláskeresés, és a jelenlegi gazdasági helyzet sem kedvez a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. A képzéssel a hátrányos helyzetben lévő fiatalok esélyeit szeretnék javítani, illetve a munkavállalás folyamatát segíteni - jelentették be szerda délben közös sajtótájékoztatójukon a szervezők.

A tanfolyamok az Európai Unió által finanszírozott „Infotárs - magyar, román együttműködéssel az innovatív informatikai oktatásért" projekt keretében valósulnak meg, amelyet a szatmári és a magyarországi szervezet közösen nyert meg. Május végétől hetente 2-3 elméleti órában, ezt követően pedig gyakorlatba ültetve sajátíthatják el a fiatalok tanfolyam anyagát. A kurzus két hónapos.

A tanfolyam résztvevői modern számítástechnikai ismeretekkel gyarapodhatnak, úgy mint az informatikai alapismeretek, Office-használat, webes álláskeresés, internetes pénzügyi ismeretek, valamint világhálós közösségek. Az új ismeretek elsajátítása után pedig a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra is, hogy a tanultakat órák után gyakorolhassák a modern számítógépeken.

A projekt végén a legkitartóbb és legaktívabb fiatalok részt vehetnek a két - romániai és magyarországi - nemzetközi tábor egyikében, ahol alkalmuk nyílik majd arra, hogy megosszák tapasztalataikat.

Jelentkezni lehet a tanfolyamra június 10-ig az alapítvány székhelyén, a Ceahlăului utca 38 szám alatt. További információk a 0261-715-136-os telefonszámon.


Sajtótájékoztatót tartottak a Hans Lindner Alapítványnál
Sajtótájékoztatót tartottak a Hans Lindner Alapítványnál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: