2012-11-22 17:24:55• hírek • Kocsis Zoltán

Százezer a színháznak, százötvenezer az Olimpiának

A kultúra és sport támogatásáról döntött csütörtök délután a Szatmárnémeti Városi Tanács. A mindössze két pontot tartalmazó napirenden kizárólag költségvetési kérdések szerepeltek.

A villámülésen a tanácsosok néhány perc alatt áldásukat adták többek között arra, hogy a polgármesteri hivatal 450.000 lejjel támogassa a Dinu Lipatti Filharmóniát valamint 100.000 lejjel a Északi Színházat. Ez az összeg a két intézmény zökkenőmentes működését biztosítja az év végéig.

Szintén hasonló célt szolgál az a költségvetés-kiegészítés, amit a G.M.Zamfirescu Kulturális Központ valamint a Transurban kapott: előbbi ötven-, utóbbi háromszázezer lejes tőkeinfúzióban részesült.

A városatyák újabb 150.000 lejes támogatást szavaztak meg a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületnek - ezzel gyakorlatilag az Olimpia utánpótlását segíti a város.

A költségvetés módosításáról szóló pontban szerepel, hogy Szatmárnémeti 5,3 millió lejt utal át a tanügyi intézmények számára, 2,05 milliót pedig a fogyatékkal élők támogatására. Ezt az összeget azonban a kormány biztosítja, az önkormányzat pusztán közvetítő szerepet tölt be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: