2012-11-09 17:50:52• hírek • Szatmár.ro

Kft.-t alapít a Városháza

A Városi Tanács tegnapi rendkívüli ülésén elhatározta a Közterület-fenntartó Kft. létrehozását.

Azért volt szükség gazdasági társaság létrehozására, mert a közintézményi formában működő közterület-fenntartó közszolgálat a jelenlegi struktúrájában már nem volt képes rendeltetésszerűen ellátni feladatát.

"A Városháza, az oktatási intézmények, a városi piacok és egyéb alárendelt intézmények kisebb karbantartási munkálatait lesz hivatott gyorsan és lehetőleg minél kedvezőbb áron elvégezni az új cég. Ehhez persze szükség van új munkavállalók alkalmazására is, ami a jelenlegi létszámstop miatt közintézményeknél nem lehetséges, kft-nél viszont megengedett" - indokolta a tanácsi döntést Kereskényi Gábor, az RMDSZ frakció vezetője.

Bár a tanácsülésen ez alkalommal nem fogadták el az RMDSZ-frakció által javasolt  szombati fizetéses parkolás eltörlését Szatmárnémetiben, az egykori alpolgármester szerint a bizottságon már átment a határozattervezet, és remélhetőleg a legközelebbi tanácsülésen pozitív döntés születik ez ügyben, így akkor december elsejétől péntek 17 óra és hétfő reggel 8 óra között ingyenesen parkolhatnak majd a gépjárművek a megyeszékhelyen.

Szintén ez a határozattervezet tartalmazta a parkolójegy és bérlet nélkül parkolók büntetésének 50 lejről 20 lejre való csökkentését, illetve, hogy a Parkolási Felügyelet Szamos-piacon található székhelye mellett, immár bármely postahivatalban befizethető a bírság. Mivel azonban több tanácsos hiányzott, nem volt meg a kétharmados többség és ezekre a módosításokra is várni kell a következő tanácsülésig.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: