2020-06-25 16:50:21• hírek • Bede Emőke

Ingyenes koncertek a Tűzoltótorony árnyékában

június 27 - július 01
Az Ash Band zenekar
Az Ash Band zenekar

Visszatérni látszik Szatmárnémetibe a kulturális élet. Azt követően, hogy az Északi Színház magyar és román nyelven játszó társulatai, valamint a Dinu Lipatti Filharmónia zenekara is visszatért a színpadra, a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ is izgalmasnak ígérkező koncertek helyszínévé varázsolja hamarosan a Fátyolt Rudolf nevét viselő parkot.

Június 27-én, 20 órától a szatmári Ash Band áll majd a közönség elé. A doboknál Herczeg Roland foglal majd helyet, a basszusgitár húrjait Szilágyi Zoltán fogja pengetni, idősebb és ifjabb Constantin Anderco pedig nem csak gitárjukat, de a torkukban levő hangszert is dalra fakasztják majd.


Július 1-én, szintén 20 órától az Urban Tribal Band lép fel a Tűzoltótorony melletti parkban „Zenéjük egy etnofúziós kísérlet párhuzamot vonni a városi élet ritmusa és a természetközeliség lüktetése között. A hagyományos népdalok eredeti hangzása jól érvényesül az afrikai, dél-amerikai és közel-keleti hangszerek által játszott törzsi ritmusok kíséretében. A zenekar tagjai különleges emberek, akik különböző szakterületeken tevékenykednek, de közös mindannyiukban a zene iránti szeretet” – olvashatjuk a zenekar ismertetőjében. Érdekes hangszereik társaságában színpadra áll: Szabó Attila, Tóth Lacó, Tallián Cristian, Chioran Ovidiu Sorin, Cserey Csaba és Cserey Both Zsuzsa.


Amennyiben tehát felkeltette érdeklődését valamelyik zenekar, akkor ne hagyja ki a koncerteket, annál is inkább, mert a belépés mindkét zenei eseményre ingyenes.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: