2011-12-08 15:44:44• hírek • Szatmár.ro

A mese reményt hozott a gyermekonkológiára

A Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja idén Karácsonykor a mesék csodálatos világával szeretne melegséget hozni a téli napokra. A mese életre kelti álmainkat, gyógyító erejével reményt hoz a beteg gyerekeknek. Az alapítvány évről évre ellátogat a kolozsvári Gyermekonkológiára. Szerdán újra útra keltek, hogy ünnepi hangulatot teremtsenek a kórházban, vidámságot és mosolyt varázsoljanak a beteg gyerekek és aggódó szüleik arcára.

Az idén a Szatmárnémeti Északi Színház öt lelkes színművésze is kivette részét a meglepetésből: magával ragadóan előadták Méhes Katalin rendezésében a Grimm testvérek Holle anyó című meséjét, mely színpompás jelmezeivel, élőzenei aláfestés mellett teljesen elvarázsolta a kis "nézőközönséget". Ezt követte Varga Erzsébet, a Hám János Katolikus Iskolaközpont diákjának mesés balett-bemutatója. Hasonlóan nagy lelkesedés övezte az ajándékozást: a Mircea Eliade, Ion Creanga és Hám János iskolák önkéntes diákjai segítettek ebben, bementek minden kórterembe és szétosztották mind az alapítvány, mind a maguk és diáktársaik által készített szép ajándékcsomagokat. Ajándékoztak képes meséskönyveket is, melyeket ők gyűjtöttek össze szívvel-lélekkel iskoláikban, illetve minden gyereknek jutott az alapítványi plüssmackókból, nyakukban a Reménysugár program kendőjével.

A klinika gyermekosztályán rég nem látott nyüzsgés volt tapasztalható, mindenki díszített, csomagokat osztott személyre szabottan, a falakra Reménysugár-naptárak kerültek, de célba értek a kis biciklik, rollerek, kis traktorok, 2 faládikó a játékok tárolására a játszószobába, illetve 4 szalonba került televízió, de helyére került a karácsonyi jászol is, mely szintén szatmári önkéntes kézművesek keze nyomát viseli.

A Hans Lindner Alapítvány ezúton is köszöni minden önkéntesnek a jóságát, akik részt vettek a karácsonyi akció előkészítésében és kivitelezésében: az Aranykapu Egyesület, Kodra Ilona, Marchiș Ioan, Szarvadi János, Szerviczki Ákos, a szülőknek, tanároknak, diákoknak és színművészeknek, illetve nem utolsó sorban a sok-sok adományozónak, akik segítették megvalósítani ezt az álomszerű meglepetés-akciót.
Mesés volt!

Reménysugár akció - önkéntesek a gyermekonkológián

A Reménysugár program a mesék csodás világát vitte el a beteg gyerekeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: