2020-02-26 08:48:02• hírek • Közlemény

Ingyenes jogosítvány szerzési lehetőség hátrányos helyzetű fiatalok számára

Az AGES Egyesület anyagi és ügyintézői támogatást nyújt hátrányos helyzetű fiataloknak C vagy CE kategóriájú vezetői engedély megszerzéséhez.


A lehetőséggel élhetnek azok a fiatalok, akik 1985. január 1-je és 1999. március 1-je között születtek, és hátrányos környezetből érkeznek – falusi környezetből vagy kisvárosból származnak, több személyt tartanak el, alacsony a jövedelmük, nem büntetett előéletűek, és rendelkeznek B kategóriás vezetői engedéllyel, amely kötelező a C vagy CE kategória megszerzéséhez.

A támogatás biztosítja az ügyintézést és a teljes anyagi költségeket.

A jelentkezéshez szükséges iratok:
 

- másolat a személyi igazolványról

- másolat a B kategóriás vezetői engedélyről

- egészségügyi igazolás a családorvostól, ami igazolja a fizikai és mentális egészséget

- a támogatáshoz szükséges jelentkezési űrlap kitöltve (letölthető a https://hey.ages.ro oldalról).

A dokumentumokat tartalmazó irat mappát a istvan.lepedus@ages.ro e-mail címre kell küldeni, vagy az AGES Egyesület irodájában (Szatmárnémeti, Corvinilor utca 8. szám) leadni, legkésőbb március 10., 16:00 óráig.

A jelentkezések elbírálása 2020. március 11-25. között zajlik, a leadott dokumentumok és a jelentkezők személyes interjúja alapján. Ebben a periódusban kell bemutatni azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják a jövedelmet és a gondozásban lévő családtagokat. A kérelmezők a kérvényezéstől számított 5 munkanapon belül kötelesek pótolni a hiányzó dokumentumokat.

Az értékelést a jelentkező személyes motivációja és társadalmi helyzete alapján végezzük. Ezen periódus alatt a kérelmezőkkel telefonos kapcsolatot létesítünk egy interjú időpont egyeztetéséhez.

Az eredményeket a https://hey.ages.ro weboldalon tesszük közzé legkésőbb 2020. április 20-ig. Az AGES Egyesület együttműködési megállapodást köt a kiválasztott pályázókkal.

További információk és részletek a 0740-115-464-es telefonszámon (munkanapokon 9:00-16:00 között) vagy a istvan.lepedus@ages.ro e-mail címen.

A támogatás a „HEY! – A fiatalok elhelyezkedésének támogatása Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben” elnevezésű pályázat révén valósul meg az Interreg V Románia-Magyarország Európai Regionális Fejlesztési Alap határon átívelő program keretein belül, kiegészítve a két résztvevő tagállam nemzeti társfinanszírozásával Románia és Magyarország szintjén. A C vagy CE kategóriájú jogosítvány megszerzése munkahelyszerzéshez is előnyt jelenthet, valamint a munkaköri feladatok teljesítésében vagy kibővítésében is hasznos lehet azoknak, akik már aktívak, de nincs lehetőségük vállalni az anyagi költségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: