2011-11-10 09:45:56• hírek • Szatmar.ro

Ingyenes egészségügyi vizsgálat hétfőn és kedden

November 14.-én és 15.-én, azaz jövő hétfőn és kedden legkevesebb kétezer szatmárnémeti lakost várnak a szakemberek a Szakszervezetek Művelődési Házába, hogy segédkezzenek egy nagyszabású egészségügyi felmérés elkészítésében.

A felmérésre azért van szükség, mert Szatmár megyében megközelítőleg három évvel kisebb a születéskor várható élettartam, mint az országos átlag. Ezzel az eredménnyel mellesleg Szatmár megye az utolsó helyen áll Romániában, ezért szánta rá magát a Megyei Tanács egy átfogó egészségügyi felmérés elkészítésére.

Mivel az elhalálozások több mint 60%-nak a szív-és érrendszeri megbetegedések az okozói, a Megyei Tanács és a Megyei Kórház Diabétesz Központja, karöltve a Lions Szamos Klubbal és a Synevo Romániával elsősorban ezen megbetegedések előjeleire, helyzetére kíváncsiak.

Amint azt Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke egy hétfői sajtótájékoztató keretein belül elmondta, amennyiben a felmérés után egy átfogó, pontos képet kapnak a lakosság egészségéről és a szív és érrendszeri betegségekről, akkor már a kormányhoz is tud fordulni preventív programok finanszírozására. Éppen ezért megyeszerte összesen legkevesebb négyezer személyt szeretnének megvizsgálni, ebből pedig kétezret Szatmárnémetiben.

A vizsgálatokra tehát november 14-15.-én kerül sor Szatmárnémetiben, az új központban található Szakszervezetek Művelődési Házában 9-18 óra között. Fontos kiemelni, hogy a vizsgálatok ingyenesek és hogy elvégzésük után a résztvevők kézhez kapják a kivizsgálások eredményeit, minek köszönhetően teljes képet kaphatnak saját egészségükről.

A szakembereknek egyetlen egy kérésük van a jelentkezők irányában: a vizsgálatok előtt ne fogyasszanak alkoholt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: