2012-08-28 15:17:59• hírek • Póti Orsolya

Ingyenes csontsűrűségmérés a Korall Klinikán

A csontok állapotának megítélésére elengedhetetlen a csontsűrűség vizsgálat, mely a legpontosabb mérési módszer. A szatmárnémeti Korall Klinikán október 1-től, havonta egyszeri alkalommal ingyenes csontsűrűségmérést végeznek.

Aki oszteoporózisban szenved, már a legkisebb elesésre is eltörheti a csuklóját, vagy a lábát. Ez már felhívhatja a figyelmet a csontritkulásra, amely fokozott törékenységgel, a kóros és spontán törések kockázatának terjedésével jár. Bár sokan úgy tekintenek a csontritkulásra mint női betegségre, de jelentős számú férfit is utolér.

A csontsűrűség vizsgálatával már akkor fel lehet fedezni a problémát, amikor az komoly panaszokat még nem okoz, így az idejében megkezdett kezelés a súlyos panaszok kialakulásának megelőzését szolgálja. A csontsűrűség mérése alapján lehetséges a törési kockázat becslése, a betegség nyomon követése, illetve a bevezetett terápia hatásosságának lemérése is.

A vizsgálat kevés időt vesz igénybe és teljesen fájdalommentes. A mérés során a törésnek leginkább kitett helyeken mérik a csont tömegét. Az oszteodenzitometriás készülékek alkalmasak az alkar, a gerinc, a combnyak, sőt a teljes test csonttömegének mérésére és számítására.

A Korall Klinika szakemberei által végezett első ingyenes csontsűrűségmérésre október elsején, délelőtt 9.00 órától kerül sor a klinikán, a Eroii Revolutiei tér 22. szám alatt. A vizsgálatra jelentkezők a vizsgálat napja előtt jelezzék részvételi szándékukat a 0361-412-037-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: