2014-07-28 16:30:13• hírek • Kocsis Zoltán

Ingyen kiálthatjuk az éterbe reklámunkat!

A szó elszáll, az írás megmarad - a jelek szerint ezt a régi magyar közmondást követik Romániában akkor, amikor a reklámok engedélyeztetése a téma. Ezt a következtetést vonhatjuk le ugyanis, ha figyelembe vesszük, hogy az írásos köztéri reklámokért (pl. plakátok, hirdetések) fizetnünk kell, a hangos reklámokért (pl. hangosbemondó alkalmazása) viszont nem!

Pedig egy-egy köztéri reklám legfeljebb a városképét befolyásolja pozitív vagy negatív irányba, a hangos reklám viszont akár zavaró is lehet sokak számára. A másik megközelítés szerint viszont a hangos reklám információja gyorsan elszáll, míg a plakátokkal nap mint nap találkozhatunk, azok mindig ott vannak.

Ennek ellenére Kiss Bertalan, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal munkatársa érdeklődésünkre elmondta: soha senki nem tett egyetlen panaszt sem a hangos reklámok miatt Szatmárnémetiben. „Általában kérnek tőlünk engedélyt. Ebben meghatározzák az útvonalat és az időintervallumot. Azt ugyanis nem engedhetjük, hogy mondjuk hajnali háromkor üvöltözzön a hangszóró a városban. Mivel azonban soha semmiféle gond nem volt, megmondom őszintén, a hivatal nem is nagyon fektetett komoly hangsúlyt erre a problémára", jelentette ki. „Már csak azért is, mert kevesen és ritkán élnek ezzel az eszközzel. Évente egy-egy cirkusz...", tette hozzá.

Ezzel szemben írásos reklám esetén évi 20 lejt kell fizetni négyzetméterenként a reklámozási engedélyért. Ezen felül napi további két lejt kell fizetni négyzetméterként, amennyiben az önkormányzat által biztosított reklámfelületet szeretnénk használni. Ezt az összeget tavaly májusban emelte a korábbi duplájára a városi tanács.

Külön kell kezelnünk a választási kampány időszakát, ami nem számít kereskedelmi reklámnak. Ezt a választási törvény szabályozza minden választás előtt. Legutóbb májusban nem kellett külön engedélyt kérni érte...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: