2011-02-22 14:39:52• hírek • Szatmar.ro

Nyaralni akarnak a nyugdíjasok

Ingyen buszjegy, nyaralás, strandolás és egy ismeretlen katona szobra a szíve csücske a Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesületének.

Ez derült ki legalábbis abból a beszámolóból, amit kedd reggel tartottak a Közigazgatási Palota tanácstermében. A prefektusi hivatalt képviselő Pataki Csabának Marian Mircea, a nyugdíjas egyesület elnöke elmondta, igen felháborította az időseket az a tény, hogy a strandolási szezonban ki voltak tiltva a megyeszékhelyen található diáktábor területéről, így ők nem élhettek a fürdőzés lehetőségével. Mint mondta, a fiatalok több betegséget hordoznak, mint az idősek, így érthetetlen volt számára ez a szigorítás.

Az alprefektus a felháborodott elnöknek elmondta, a tábor a diákok számára van fenntartva és ez az oka annak is, amiért többek között az idősek sem mehettek be ennek területére. Komoly szabályokban van rögzítve, a táborozási idényben kinek van és kinek nincs joga belépni az említett területre, ez pedig kötelezi a felügyeleti szervet is, hogy betartsa az előírásokat.

Az idősek szintén neheztelnek a városvezetésre, mivel a fővárostól, Kolozsvártól és egyéb romániai városoktól eltérően Szatmárnémetiben ha fele árat is, de fizetniük kell a buszjegyekért. A vezető azt szeretné, ha megoldódna a megyeszéken is az, hogy a nyugdíjasok ingyen használhatják a városi buszokat.

Tervük között szerepel ugyanakkor a külföldi kirándulások beütemezése is. Az elmúlt évben egy több napos bécsi kiruccanáson vettek részt az egyesület tagjai, Marian szerint az idei terv Velence. Mint mondta, fiatalkorban mindenki arra vágyik, hogy eljusson a gondolák városába, idős korban pedig meg szeretné valósítani ezt.
A buszozás és kirándulások mellett az elnök szintén fontosnak tartotta azt, hogy a városközpontban felállítsanak egy ismeretlen katona szobrot, emlékül az elesett hősöknek.


Velencébe vágynaka nyugdíjasok
Velencébe vágynaka nyugdíjasok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: