2009-12-08 15:48:28• hírek • Gozner Gertrud

Ingázni kényszerülnek a dolgozók

Szatmár megye nagyobb városai közül Nagykárolyban és Tasnádon hónapokon keresztül nem hirdet meg új állásokat a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség.

Míg Szatmárnémetiben és Avasfelsőfaluban több száz, főleg könnyűipari munkát kínálnak az álláskeresőknek, addig hónapok telnek el amíg feltűnik egy állás a már említett két városban.

Eleinte az infrastrukturális hiányok miatt kerülték el a befektetők a városokat, később a gazdasági válság riasztotta el őket. A befektetők hiányával párhuzamosan a munkanélküliek száma is nő az adott térségben. Év eleje óta a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség statisztikái szerint a munkanélküliség aránya a háromszorosára növekedett.

Nagykárolyban januárban 901 foglalkozás-nélkülit tartottak nyilván, közülük 229-en kaptak segélyt az államtól. December elején azonban megduplázódott a munkanélküliek száma a városban, jelenleg 1608 személyt tartanak nyilván, közülük csak 924-en részesülnek juttatásban.

Tasnádon sem jobb a helyzet, az év elején 880 személy keresett munkát, közülük 230-an kaptak pénzbeli támogatást. November végén már 1351 álláskeresőt regisztráltak, akiknek alig fele kap juttatást.

Az áldatlan helyzet következtében a nagykárolyiak és tasnádiak egy része inkább az ingázást választja, és Szatmárnémetibe vagy Érmihályfalvára járnak dolgozni. Decemberben Nagykárolyban 8026 dolgozó személyt tartottak nyilván, Tasnádon 3156-an vannak, és a többségük nem a lakóhelyén van alkalmazva.



A nagykárolyiak munkahely híján ingázni kényszerülnek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: