2009-10-21 13:47:57• hírek • Ferenczi Noémi

Ingázási ösztöndíj

A kormány február óta nem folyósítja az ingázási ösztöndíjakra szánt alapot. Azt ígérik, hamarosan ismét lesz pénz a diákok támogatására.

Azoknak a diákoknak jár ingázási ösztöndíj, akik nap mint nap vidékről járnak be a városi tanintézményekbe. Gazdasági nehézségekre hivatkozva a minisztérium február óta nem folyósítják az erre szánt támogatást. Kónya László, főtanfelügyelő-helyettes szerint igen nagy igény lenne erre a fajta támogatásra, hiszen vidéki diákok százai ingáznak. Az ígéretek szerint, hamarosan ismét lesz fedezet az ösztöndíjra, mely nagysága mindig attól függ, hogy hány diák igényli és mekkora összeget kell elosztani a diákok között.

A napokban fejeződik be egyébként a líceumi pénz elnevezésű ösztöndíj odaítélésének elbírálása - folytatta a főtanfelügyelő-helyettes. Az iskoláknak le kellett adniuk az általuk jóváhagyott támogatási kérelmeket. Ezek összesítése és újbóli elbírálása után, jövő szerdán teszik majd közzé a jogosultak listáját a világhálón létrehozott adatbázisban. Erre a fajta támogatásra azok a diákok jogosultak, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 150 lejt. A tavaly 200 lej volt a jövedelemhatár, így idén már jóval kevesebb diák fog támogatásban részesülni.

Tavaly több mint háromezren kapták meg a havi 180 lejt. Kónya szerint, az idén minden eddiginél szigorúbban ellenőrzik a kérelmeket. Azt is kell igazolniuk a kérelmezőknek ha nincs jövedelmük, hiszen sok szülő külföldön dolgozik, ennek ellenére azt állítja hogy nincs jövedelme. Az általános iskolásoknak járó szociális ösztöndíj a diákok egy százalékának jár. A rászoruló diákoknak odaítélt támogatás attól függ, hogy mekkora pénzalap áll rendelkezésre. Az érdemösztöndíjak elosztása is hasonló módon történik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: