2019-02-22 15:30:54• hírek • Szatmár.ro

Ingatlanokat rongál a heves szél Szatmárnémetiben és Nagykárolyban egyaránt

Sárga figyelmeztetés lépett érvénybe nem sokkal ezelőtt a péntek délután tapasztalt erős széllökések miatt.

A verőfényes napsütés időjárás is okozhat kellemetlen meglepetéseket. A melegfrontot követően az eső és a lehűlés felbőszítette a légáramlatokat, melyek heves lökésekkel fitogtatják erejüket. Ennek köszönhetően számos épületben keletkezett kár már az elmúlt pár órában, s fiatal még az este.

 

Szatmárnémetiben, a Prahovei és a Ganea utcák tömbházaihoz hívták ki a tűzoltókat. A téli csapadékos, fagyos időben meglazult vakolat veszélyeztette a lakosságot, méretes darabok szakadtak le az épületek faláról. A katasztrófavédelem munkatársai a Prahovei utcában leverték a laza részeket, biztonságossá téve a terepet. A Ganea utcai 10 emeletes tömház 6. és 7. emelete között hibásodott meg a burkolat. A nagy szél miatt a katasztrófavédelmisek a tűzoltóautó emelőkosarát nem használhatták. Elkerítették a helyszínt és figyelik a terepet.

 

Nagykárolyban az erős szél hatására kettétört és a televízió kábelekre borult egy fenyőfa. A blokád elhárításához a lánglovagok segítségét kérték, akik rövid időn belül megoldották a problémát.

 

Ismét Szatmárnémetiben, egy palatetőt is elvitt a légáramlat, itt is a lánglovagok léptek közbe.

 

Mind a négy eset potenciális veszélyt jelentett. A történtekkor járművek vagy személyek is megsérülhettek volna. Szerencsére erre nem került sor. A szélsőséges időjárás okozta eseményekről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat. Maradjanak velünk! 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: