2009-04-15 16:29:42• hírek • Parajdi Andrea

Infrastrukturális fejlesztésekre

Tíz millió lejt különített el megyénknek a Fejlesztési és Lakásügyi Minisztérium, a megye egyes utainak lekövezésére, modernizálására, illetve olyan projektek finanszírozására, amelyek az ivóvíz bevezetését célozzák.

A Fejlesztési és Lakásügyi Minisztérium 5,71 millió lejt utal ki útmodernizálásra. Ebből az összegből rehabilitálják a Sződemeter-Keszi-Érkőrös, Meggyesgombás-Sárközújlak-Adorján, Kányaháza-Kakáktelep, Túrterebes-Nagygérce, Avasfelsőfalu - Luna Ses, Szakasz - Krasznasándorfalu, a Chiliánál lévő DJ193A útszakasz, Kisdengeleg - Érdengeleg közti útszakaszt, illetve a Dumahídnál lévő DN19-es utat is.

Ezek mellett pedig öt millió lejt arra a célra különített el a Fejlesztési és Lakásügyi Minisztérium, hogy az egyes települések pályázhassanak uniós támogatásra, az ivóvízhálózat bővítésének céljából. Ebből a pénzből a következő községek kapnak eltérő mértékű támogatást: Kányaháza, Lázári, Erdőd, Szamosdob, Bogdánd és Homorod.

A Fejlesztési és Lakásügyi Minisztérium támogatásából Béltek, Majtény, Szopor és Szokond községeknek is utalnak ki összegeket - áll a Szatmár Megyei Tanács sajtóközleményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: