2011-06-30 15:26:46• hírek • Balog Anita

Informatikai rendszer

Megszavazták a Seenapse informatikai rendszer kiépítésének társfinanszírozását.

Nagyszabású beruházás valósulhat meg hamarosan a Szatmár megyei egészségügyben, hiszen a megyei tanácsosok megszavazták a társfinanszírozását annak az EU-s pályázatnak, amelynek részeként egy integrált informatikai rendszert hoznának létre a megyében is. Ennek részeként modern eszközöket is beszereznének és a pályázat eredményeként egy egységes rendszer jönne létre, amelyben az információk küldése mellett lehetőség lenne a teljes kórtörténet megismerésére is.

Az 1,5 millió eurós projekt amennyiben megvalósul, egy beteg esetében a megye bármelyik kórházában tudnák, milyen betegségei voltak eddig, mire allergiás és az egységes rendszeren keresztül vér-analízist vagy akár digitális röntgenképet is továbbíthatnak - ez különösen abban az esetben hasznos, ha az egyik kórházból egy súlyos esetet mondjuk más, felszereltebb kórházba szállítanak át, a fogadó kórház az információk szinte azonnali megkapásával már teljes mértékben felkészülve fogadhatja és láthatja el a beteget.

Csehi szerint a mostani projektből az informatikai rendszer alapjait fektetik le, s ez nagy odafigyelést igényel, hiszen a jó alapra jobban lehet tovább építkezni. A következő lépésben akár olyan irányba is lehetne fejleszteni, hogy a családorvosok vagy szakorvosok is bekerüljenek ebbe a rendszerbe, ami még többet segítene az információáramlásban és a hatékony betegellátásban.


Számítógépes rendszer segíti majd az orvosok munjákát
Számítógépes rendszer segíti majd az orvosok munjákát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: