2015-11-12 15:48:42• hírek • Szatmar.ro

Információs segítségcsomag

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye karitatív csoportjait mutatja be, elérhetőségeiket és az igénybe vehető szolgáltatásokat gyűjti egybe a most kiadott, interneten is fellelhető adattár.

Ha segítségre van szükség, jó ha tudja az ember, merre induljon el, kihez forduljon. A megoldáshoz vezető útnak csaknem a felét jelentheti az időben érkezett információ. Másrészt jó, ha a diakónia területén szolgálatot teljesítő csoportok megmutatkoznak, munkájukról tud a helyi közösség - a jó példát nem szabad véka alá rejteni. Ezen okok miatt is döntött úgy a Szatmári Római Katolikus Püspökség, hogy megjelentet egy kiadványt az egyházmegye területén működő szeretetszolgálati csoportokról, ismertetve tevékenységüket, szolgáltatásaikat és elérhetőségeiket.

A "Szolgálni örömmel és szeretettel" című kiadvány a napokban jelent meg nyomtatott formában és a Püspökség ki is küldte a plébániákra, hogy a papokhoz érkező szükséghelyzetek megoldása felé vezető híd lehessen. De cél az is, hogy a hívek és más felekezetűek is hozzájuthassanak, ezért a szatmariegyhazmegye.ro honlapra is felkerült, annak főoldaláról elérhető.

Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens, a kiadvány szerkesztője reményét fejezte ki, hogy a füzet praktikus, valós segítséget jelent majd, hiszen mind Szatmár, mind pedig Máramaros megyét érintve, a különböző területekre és életkorokra - gyermekek, felnőttek, idősek - lebontva megtalálhatók benne a szolgáltatások: egészségügyi kérdésekre, fogyatékkal élőknek, szociális helyzetekre, nevelési-integrációs kihívásokra, lelki segítségnyújtásra való igény esetén, idős-ellátási problémákra, egyéb esetekben.

Ahogy Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök a kiadvány előszavában írja, cél, hogy a különböző szeretetszolgálati csoportok tevékenységeit összehangolják, és megalkossák az Egyházmegye szeretetszolgálati térképét. "Abban a reményben indítjuk útjára kiadványunkat, hogy benne rászoruló testvéreink a legrövidebb utat találják meg, melyen segítség jöhet számukra" - teszi hozzá a főpásztor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: