2007-10-29 01:25:18• hírek • Szatmar.ro

Influenzaszezon

influenzaAz ősz hozta hideg miatt egyre többen lesznek influenzásak.

Hirtelen érzett fáradtság, levertség és sokesetben fejfájás jellemzi az influenza vírusának jelenlétét. Ezek a tünetek később lázzal és izomfájdalmakkal egészülnek ki.

Az influenza korunk egyik legnépszerűbb betegsége évről évre rettegésben tartva a lakosságot. A statisztikák szerint a világon évente mintegy 5 millióan betegednek meg az influenza vírusától, és 250.000 - 500.000 között mozog azon esetek száma amelyek elhalálozással végződnek. Az elsőszámú lépés a betegség ellen, a védőoltás, amely elősegíti a szervezet immunrendszerének hatékonyabb működését, megakadályozva ezzel a vírus behatolását. A probléma viszont az, hogy a védőoltást minimum három héttel a megfertőződés előtt kell beadni, és az őszi szezonban viszonylag nehéz meghatározni ki kapta meg és ki nem.

Habár hazánkban idén még nem mutatkozott influenzajárvány jele, a szakértők azt javasolják, hogy kezdjék meg a védőoltások beszerzését, amelyben nagy segítséget fog nyújtani az Egészségügyi Minisztérium grippaellenes kampánya, amely ingyenes védőoltásokat fog szolgáltatni a lakosság számára.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: