2013-11-11 16:46:32• hírek • Szatmár.ro

Influenzamegelőzés könnyedén

Bármilyen betegségről essék szó, a legelső megjegyzés, amit az orvosoktól hallunk, a megelőzéssel kapcsolatos. Nézzük, mit tehetünk az influenzás megbetegedés elkerülése érdekében.

A téli időszakban számos betegségnek vagyunk kitéve. Gyengül az immunrendszerünk, könnyebben megfázunk és a bacilusok is gyorsabban terjednek. A kiegyensúlyozott és vitamindús táplálkozás nem minden. Az orvosok többsége egyetért abban, hogy az influenzás megbetegedés megelőzésében az alvásnak fontos szerepe van, tudniillik a fáradt, kimerült szervezetet az influenza jóval könnyebben legyűri. Tehát amennyiben tehetjük ebben az időszakban aludjuk többet.

A második lényeges tényező a sok nyers zöldség és gyümölcs fogyasztása, amelyek leginkább C-vitaminban gazdag citrusfélék legyenek. A folyadékbevitelt is szem előtt kell tartanunk. Igyunk sok teát, vagy frissen facsart gyümölcslevet. A gyógyteák közül hatásos az orbáncfű, körömvirág és citromfű keverékéből készült főzetet inni, mivel ezeknek immunrendszeresítő hatásuk van. Hetente egyszer pedig ajánlott gyümölcsnapot vagy léböjtöt tartani.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy otthon és a munkahelyen egyaránt tegyünk a párologtatóba néhány csepp eukaliptusz-, citrus-, vagy borsmentaolajat. Végül, de nem utolsó sorban végezzünk néhány könnyed légzőgyakorlatot, mivel ezek edzik és erősítik a légúti szerveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: