2006-06-15 21:46:51• hírek • Szatmár.ro

Influenza és madárinfluenza ellen is jó

bo256.jpgA fekete bodza kivonatát évszázadok óta használják, akár madárinfluenza ellen is hatékony.

A fekete bodza (Sambucus nigra L.) bogyójának kivonatát évszázadok óta használják a népi gyógyászatban különféle meghűléses panaszok kezelésére. Influenza, de akár madárinfluenza ellen is igen hatékony.

Boerhaave, a nagy orvosprofesszor állítólag annyira tisztelte a növényt gyógyító hatása miatt, hogy soha nem ment el egy bodzabokor mellett anélkül, hogy a kalapját meg ne emelte volna.

Életenergia - a fekete bodzából

Az Izraelben élő elragadó hölggyel, dr. Madelaine Mumcuogluval beszélgetve először nem is gondolnánk, hogy világhírű tudósról van szó, akinek számtalan tudományos közleménye jelent meg a fekete bodzával kapcsolatban. Virológusként egész életében ennek az értékes növénynek az emberi immunrendszerre gyakorolt hatásait kutatta.
Vizsgálatait Franciaországban, Svájcban és Jeruzsálemben végezte, ahol már híres volt arról, hogy kutatásaihoz rendszeresen több száz kilogramm bodzabogyót rendelt laboratóriumába. Munkájának egy szabadalmazott termék lett a gyümölcse. Az általa alkalmazott kivonási eljárás biztosítja, hogy a hatóanyagok bomlás nélkül, koncentráltan legyenek meg a készítményben. Mivel a bodzabogyó egyáltalán nem mérgező, a készítmény humán kipróbálását is el lehetett végezni. A vizsgálatok során azt találták, hogy az emberi szervezetben éppoly kitűnően működik a szer, mint a laboratóriumban. Az eredmények megdöbbentőek voltak. Influenzás betegeknek adva az első 24 órában 20, a másodikban 73, a harmadikban a betegek 90 %-a azonnali javulásról számolt be. A kontrollcsoportban ezzel szemben csak a betegek 16 %-a érezte jobban magát a második nap után. Dr. Mumcuoglu elmondása szerint azok a betegek, akik az influenza tüneteinek első jelentkezésekor már elkezdik szedni a bodzakivonatot, 1-2 napon belül túljutnak rajta.   
 
Magyarországon most került forgalomba a fekete bodzából készült gyógyszer. Bemutatkozására május 19-én Siófokon, egy gyermekorvosok számára rendezett tudományos konferencián került sor. Az előzetes tapasztalatok alapján úgy tűnik népszerűsége Magyarországon sem lesz kisebb, mint ott, ahol már évek óta használják. És ennek pedig egy oka van: a szer működik. 

Megvéd a madárinfluenzától is

Ezt állítják a gyógyszer kifejlesztésében és a hatását igazoló kísérletekben résztvevő tudósok és orvosok. A gyógyszer antivirális képessége in vitro bizonyítottan érvényesül a H5N1 madárinfluenza vírussal szemben (a Retroscreen Virology a University of London sajtóközleménye alapján). Az influenza A és B vírusaival szembeni hatékonyságát nemzetközi tudományos közleményben taglalják (Randomized Study of the Efficacy and Safety of Oral Elderberry Extract in the Treatment of Influenza A and B Virus Infections The Journal of International Medical Research 2004 Vol.32 No2 Pages 132-140)

A vírusos megbetegedések esetén a vírusok megtámadják az egészséges sejteket, és azok belsejében szaporodnak. A készítmény képes megakadályozni azt, hogy a vírusok a sejtbe jussanak, megvédi a vírusos támadástól a sejteket. A laboratóriumban és klinikailag is tesztelt készítményt évek óta milliók használják világszerte, de a madárinfluenza feltűnésével és ez elleni hatékonyságának bizonyításával még többen keresik a készítményt.

A gyógyszer csak Magyarországon újdonság, így hát időszerű megismerkednünk a fekete bodza növény (Sambucus nigra L.) flavonoid tartalmának kivételes egészségmegőrző titkával. nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: