2011-10-11 17:01:06• hírek • Szatmár.ro

Influenza elleni oltást javasol a minisztérium

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hőmérséklet-ingadozások időszakban mindenki fordítson különös figyelmet az alapvető egészségvédelmi szabályokra, illetve, a megbetegedések elkerüléséért, fogadja meg orvosa tanácsait és ha valamely rizikócsoportba tartozik, oltassa be magát influenza ellen.

Nagyon fontos a gyakori kézmosás vízzel és szappannal, a zsebkendő használata köhögéskor és tüsszentéskor, hogy elkerüljük a megfertőződést. Javasolt elkerülni a zsúfolt helyeket és a hidegben való hosszas tartózkodást, ha pedig ez feltétlenül szükséges, akkor ajánlott a megfelelő, réteges öltözködés.

Fontos az egészséges életvitel szabályainak betartása: a fehéjredús étkezés, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a pihenés és a kellő testmozgás (gyaloglás, kerékpározás vagy bármely más mozgásforma) egyaránt fontos az egészség megőrzésében.

Az időseknek, főleg a krónikus légzőszervi vagy szívbetegségekben szenvedőknek kerülniük kell a fertőzésveszélyt jelentő zsúfoltságot. Az Országos Járványügyi Felügyelet ettől a héttől követi figyelemmel a vírusos megbetegedések és influenza-esetek számának alakulását a 2011-2012 téli időszakra.

Az Egészségügyi Minisztérium hamarosan elindítja szokásos ingyenes influenza-ellenes oltáskampányát: ezen a télen egymillió dózis áll a rizikócsoportok rendelkezésére, ebből elsősorban a 65 év felettieket, a krónikus (légzőszervi és szív-) betegeket, az intézetben élő gyermekeket és időseket, valamint az egészségügyi személyzetet oltják be, az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ javaslatainak megfelelően.

Az oltáskampány, az előző évekhez hasonlóan, a háziorvosi kabinetben és a kórházakban zajlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: