2011-01-11 15:20:59• hírek • Szatmár.ro

Influenza elleni oltás

Jelentkezhetnek az ingyenes influenza elleni oltásra a 65 évnél idősebbek, a krónikus betegek, és azok, akik árvaházakban és öregek otthonában élnek.

November elején megkezdődött Romániában az influenza elleni oltási kampány, így február végéig 1 millió 3 ezren kaphatnak ingyenes oltást. Szatmár megye közel ötvenezer védőoltást igényelt a szaktárcától, ezek közül 17 700 adagot kapott meg.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság ebből a szállítmányból még 500 adag vakcinával rendelkezik, a háziorvosi rendelőkben pedig még 9820 adag oltóanyag vár felhasználásra.

Amint azt Lidia Tamastól, a hivatal járványügyi szakértőjétől megtudtuk, az oltást igénylők január első hetében is főként az idősebb korosztály tagjai közül kerültek ki: a 899 immunizált személy közül 768-an a 65 évnél idősebb Szatmár megyei lakosok közé tartoznak.

Az influenza elleni oltáskampány az elkövetkező hetekben is folytatódik: ingyenesen a 65 évnél idősebbek, a krónikus betegek, és azok juthatnak hozzá, akik árvaházakban és öregek otthonában élnek.


Ezernél is több adag oltás vár felhasználásra
Ezernél is több adag oltás vár felhasználásra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: