2009-10-21 14:19:42• hírek • Parajdi Andrea

Indulhat a kastély felújítása

Szerdán aláírták a kivitelezési szerződést a Károlyi kastély felújítására. Mostantól számítva két éve van a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalnak arra, hogy modernizálja a megye egyik legattraktívabb műemléképületét.

Mindaz ellenére, hogy a modernizálásra kiírt közbeszerzési eljárás végeredményét - miszerint az Erdődi várat és a Károlyi kastélyt egy négy vállalatból álló szatmári cégcsoport végezheti el -megvétózta egy ploiesti vállalat, a kivitelezési szerződés megkötése mégsem húzodott sokáig. Szerencse, hiszen a megyében is többször előfordult, hogy az óvások miatt hónapokat kellett várni míg pont került egy ügy végére.

Október 21-én, szerdán az óvás miatti három hét csúszással igaz, de végül sikerült aláírni az eredetileg nyertesként kihirdetett cégcsoporttal a kivitelezési szerződést, ugyanis az óvásokkal foglalkozó országos intézmény nem találta megalapozottnak a Ploiesti-i vállalat fellebezését.

A jeles eseményen részt vett Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Radu Giurca prefektus, illetve a tervező és kivitelező cégek képviselői is. Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere lapunknak elmondta: a következő lépés az lesz, hogy áttekintik azt a végleges grafikont, amelyet a modernizálás pontos irányáról készít a tervező cég, ugyanis ez alapján fogják majd ellenőrizni, és úgymond kordában tartani az elvégzett munkálatokat. Ha a dokumentumot elfogadják elkezdődhet a felújítás.

-Fontos, hogy a jóváhagyásra kerülő végleges grafikonok megfelelően legyenek kidolgozva, hiszen ezek alapján zajlik majd a munka. Ha eddig nem kapkodtunk, akkor ezután sem szeretnék semmit elsietni, éppen ezért nem sürgetem a tervező céget, így aztán azt sem tudom megmondani mikor indul a munka. Van még két évünk arra, hogy mindent megvalósítsunk, ez az idő véleményem szerint elegendő lesz - mondta a polgármester.


Aláírták a Károlyi kastély felújításának kivitelezési szerződését
Aláírták a Károlyi kastély felújításának kivitelezési szerződését


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: