2019-09-10 10:05:20• hírek • Bede Emőke

Indulásra kész a SMURD mentőhelikopter

Fotók: Szilágy Megyei Tanács
Fotók: Szilágy Megyei Tanács

Sajnos vannak olyan egészségügyi vészhelyzetek, amikor minden perc számít. Ilyen helyzetekben szokták riasztani a helikoptereket, akik a mentőautóknál jóval sebesebben tudják eljuttatni a pácienst az életmentő beavatkozás helyszínére.

A szomszédos Szilágy megyében, pontosabban szólva a zsibói tűzoltóállomáson néhány hónappal ezelőtt kezdték el annak a hangárnak és leszállópályának a kiépítését, mely az északnyugati régiót biztosító SMURD mentőhelikopter főhadiszállásaként hivatott szolgálni. Mostanra sikerült végezni a munkálatokkal, kedden pedig a mentőcsapatok hivatalosan is birtokba vehették a 327 négyzetméteres leszállópályát, illetve azt az épületet, melyben egy gyógyszer- és felszerelésraktár, egy személyzeti pihenő, valamint irodák és egy multifunkcionális terem is helyet kapott.


A légibázis keddi átadásával kilencre bővült a Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) állomásainak száma. Ez számunkra már csak azért is örvendetes hír, mivel a hiánypótló helikopter Szilágy megye mellett Kolozs, Szatmár, Máramaros, Bihar és Beszterce-Naszód megye egy részét is el fogja látni, azaz ezentúl jóval gyorsabban érkezhet meg hozzánk is az életmentő segítség. 




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: