2010-11-26 12:45:56• hírek • Szatmár.ro

Indul az összeírás

Szatmár megye is felkészült a december 2-án kezdődő mezőgazdasági összeírásra.

Az elmúlt hetekben számos felkészítőt tartottak a mezőgazdasági összeírásra biztosoknak jelentkezettek számára. Cioltean Ioan, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetője beszámolt róla: nem lesz könnyű dolguk az akcióban résztvevőknek, lévén, hogy a kitöltésre váró kérdőív nem kevesebb, mint 150 kérdést tartalmaz - egy kérdezőbiztosra körülbelül 150 családi gazdaság jut.

Szatmár megyében össesen 775 személy vesz részt az összeírásban - akik napi juttatásként, beosztásuktól függően 50, valamint 55 lejt kapnak. Ez az összeg nem túl nagy, ha figyelembe vesszük, hogy a pénzügyi törvény módosításai miatt civil szerződések esetében is fizetni kell a nyugdíjalapot és az egyéb járulékos költségeket.

Cioltean elmagyarázta: az EU országaiban tízévente kell mezőgazdasági összeírást végezni, és ez azért fontos, hogy az Únió a lehető legpontosabb képet kapja az adott országok agrárhelyzetéről. Ennek alapján osztják le például az országoknak a mezőgazdasági szubvenciókat is.

A törvény szerint kötelező lenne a mezőgazdasági összeírásban való részvétel, Cioltean rámutatott: a jogszabály nem állapít meg bírságot az ellenszegülők esetében. A mezőgazdasági összeírás februárig tart.


Képet kapnak a román mezőgazdaság helyzetéről
Képet kapnak a román mezőgazdaság helyzetéről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: