2009-04-27 14:26:00• hírek • Parajdi Andrea

Indul a strandszezon

Nagykárolyban, Tasnádon, Józsefházán és Mihályfalván is május elején nyitják meg a strandot. Az üzemeltetők a legtöbb helyen újabb szolgáltatásokat kínálnak, az árak azonban nagyjából a tavalyi értékek körül alakulnak. A Szatmárnémeti Strandon idén egyetlen úszómedence sem fog működni. Utánajártunk mire számíthatnak idén a fürdőzők.

A nagykárolyi strand május 2-án, szombaton nyitja meg kapuit a strandkedvelők előtt. Kezdetben a négy kisebb meleg vizes medence fog üzemelni, aztán május 20-án az úszómedencéket is feltöltik - tájékoztatott Hágen Roland, a nagykárolyi strand működtetője. A belépőjegyek értéke nem fog változni felnőttek 7 lejért, míg a gyerekek 4 lej ellenében vehetik igénybe a strand szolgáltatásit.

Az idei szezonban több lesz a sportolási lehetőség, ugyanis egy futballpályát és egy röplabdapályát is kialakítottak. Ezek mellett pedig egész napos élő zenével egy új csárda is működni fog, ahol borkóstolásra is lehetőség nyílik. Hágen Roland üzemeltetőtől megtudtuk: idén campinghelyeket is kialakítottak, ahol bárki bérelhet sátorhelyeket, vagy akár sátrakat is.

Az időjáráshoz igazodva Józsefházán vagy május elsején, vagy pedig 15-én veszi kezdetét a strandolás - számolt be lapunknak Trandafir Radu, a strand működtetője. Elmondása szerint a fürdőzésért ebben az évben is ugyanannyit, 3 lejt kell kifizetni a felnőtteknek, míg a kisgyerekek ingyen strandolhatnak. Bár új szolgáltatásokkal nem bővültek, a Józsefházi tó megújult külsővel várja az érdeklődőket, ugyanis az idei szezonra fákat ültettek, és rendbe tették a környék zöldövezetét.

Mihályfalván május elsejétől várják a strandozókat, mindkét medence üzemelni fog. Ebben az évben a gyerekeknek ugyanannyiban kerül a belépő, mint tavaly, vagyis 2,5 lejbe. A felnőttek a tavalyi 5 lej helyett, 7,5 lejért vehetik igénybe a Mihályfalvi strandot. A több napra érkezőknek lehetőségük van három ágyas kisházat bérelni, éjszakánként 75 lejért. Az ár a fürdőzési lehetőséget is tartalmazza mindhárom személy számára.

Orosz Mária, a strand adminisztrátora a Szatmár.ro-nak elmondta az idei szezonra egy játszóparkot alakítottak ki, amely a gyerekeknek nyújt változatos időtöltési lehetőséget. Újításként nyitnak egy népművészeti standot, ahol különböző hagyományos cikkeket szerezhetnek be a tradíciós portékák kedvelői, valamint egy fedett éttermet is beindítanak.

A mihályfalvi strand épületében kádas gyógyfürdőt is vehetnek az érdeklődők, amely szintén 7,5 lejbe kerül. Mint megtudtuk idén immár masszázs-szolgáltatásokkal is bővítik kínálatukat.

Tasnádon május elsejétől lehet használni a strand mindhárom medencéjét. Kezdetben kizárólag termálvizes lubickolásra lesz lehetőség, majd július elsejétől az egyik úszómedencét édesvízzel töltik fel - nyilatkozta Véron András, Tasnád város polgármestere. A strandot felnőttek 7 lej ellenében, míg nyugdíjasok, gyerekek és egyetemisták 4 lejért vehetik igénybe. A tavalyi kondíciókhoz viszonyítva idén nem lesznek újabb fejlesztések a strand területén, azonban mint kiderült a városnak folyamatban van egy projektje a medencék és a kémping modernizálására. A fejlesztések a jövő évi strandszezonra mutatkozhatnak meg - véli a polgármester.

Bár korábban olyan tervekkel fogtak hozzá a szatmárnémeti strand felújításához, hogy a korszerűsítéssel párhuzamosan, két vagy három úszómedencét is működtetnek majd, ez az elképzelés mégsem kivitelezhető - tájékoztatta lapunkat Cornel Mihai, a modernizálást végző cég képviselője. Mint mondta: gond van a vízpumpák működésével, ezért nem kaptak engedélyt a medencék feltöltéséhez. -Dolgozunk az engedélyek beszerzésén, sajnos azonban idén halasztanunk kell, s csupán jövőre tudjuk megnyitni a strandot - mondja Cornel Mihai, aki mindeközben arról is beszámol, hogy a felújítási projekt ütemesen halad, melynek első fázisa 2011-re fejeződik be.

Mindaz ellenére, hogy Szatmár megye municípiumában nem lesz lehetőség fürdőzésre, mint láthatjuk egyéb megyei települések, viszonylag elérhető áron egyre színvonalasabb strandolási szolgáltatásokat kínálnak. „Fekvésünket" tekintve szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen hogyha korlátlan pihenési lehetőségre vágyunk, s a pénztárcánk is megengedi, valamelyik külföldi, ám közeli élményparkot is könnyedén felkereshetjük.

Szatmár megye legtöb bstrandja május elején kinyit

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: