2006-06-20 19:10:00• hírek • Szatmár.ro

Indul a hackeriskola

Hackerszak indul Skocia egyik egyetemén, sok diák örömére.

A skóciai Abertay egyetem hallgatói az idén ősszel kezdődő szemeszterben egy új, korábban még nem elérhető szakirányra is beiratkozhatnak majd, ahol a számítógépes betörési technikák részleteivel ismerkedhetnek meg. A főiskolai szintű képzés keretében - állítja az egyetem - nem rosszindulatú támadókat képeznek majd, hanem olyan szakembereket, akik képesek lesznek előbbiekkel szembeni hatásos védekezési technológiák kidolgozására és azok alkalmazására.

-Ahogy a rendőröknek pontosan tudniuk kell, hogyan tudnak a tolvajok lopni, a számítógépes rendszergazdáknak is ismerniük kell, hogy a hackerek mire képesek- indokolta a szak indításának szükségességét az egyetem az új kurzust bemutató prospektusában. Az intézmény szerint "a vállakozásokra vonatkozó, a hálózatok biztonsági ellenőrzését előíró egyre szaporodó megfelelőségi követelmények és biztosítási rendeletek" miatt a következő időszakban egyre nagyobb igény lesz majd a képzés keretében átadott ismeretekkel is rendelkező szakemberekre.

 Az októberben induló képzésben egyelőre 30 hallgató vehet majd részt, akiket azonban - ígéri az egyetem - "nagy gondossággal" fognak kiválogatni, így próbálva elkerülni nehogy mégis későbbi számítógépes bűnözöket képezzenek ki. Ennek keretében a jelentkezőknek állítólag többek között ahhoz hasonló átvilágításon kell majd átesniük, mint amilyent a kormányzati ügynökségek vagy szervezetek alkalmaznak dolgozóik felvétele előtt – írja a pcfórum.hu.

-Ez nem olyan dolog, amit csinálni szoktunk- nyilatkozta a hallgatók átvilágítását kommentálva az egyetem szóvivője.

-De az adott körülmények között ez erősen indokolt.

stop.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: