2009-07-21 14:13:24• hírek • Szatmár.ro

Indul a buli : kezdődik a CokeLive Félsziget!

Non-stop buli: jó idő, szenzációs koncertek és rengeteg tevékenység várja a látogatókat csütörtöktől, július 23-tól kezdődően a marosvásárhelyi CokeLive Félszigeten, a Maros partján, a Víkend-telep szomszédságában. A fesztivál hetedik kiadása négy maximális intenzitású napot ígér a régi és új barátok táraságában.

Mind a Román Meteorológiai Intézet, mind a nemzetközi előrejelzések napos, meleg időt jósolnak a feszítivál idejére Marosvásárhelyre, így a szabadtéri szórakozásnak semmi sem szabhat gátat.

A helyszíni előkészületek már a múlt héten javában zajlottak, és a végükhöz közelednek: a zenei helyszíneknek, a támogatók és a civil szervezetek programjainak helyt adó sátrak többsége már rég fel van húzva, és hamarosan a nagyszínpadok is készen állnak a fesztiválnyitásra.

Ebben az évben több neves előadó  is fontosnak tartotta, hogy üzenjen a félszigetezőknek: Tiesto videóüzenetében grandiózus szettet ígért július 24-i fellépésére, amelyre a Coca-Cola Nagyszínpadon kerül sor, míg az Iris szeretettel várja rajongóit a Cristi Minculescu felépülése utáni első fesztiválfellépésre.

 

A Nine Inch Nails zenekarvezetője, Trent Reznor bevallotta: ő is a nagyszínpadon előttük fellépő skót Primal Scream rajongói közé tartozik. Reznor még bocsánatot is kért azért, hogy nem sikerült korábban eljutniuk Kelet-Európába. Úgy tűnik, néhány hete a lengyelek már megmutatták neki, hogy buliznak az emberek a világnak ebben a csücskében, és szombaton, július 25-én a félszigetezők sem hagyják alább!

Az energiabomba electro-punk trió, a the Prodigy a CokeLive Félszigetnek adott interjúban kifejtette: a kelet-európaiak mindig kihívást jelentenek számukra. „Mindig friss élmény, amikor itt játszunk, az emberek tényleg értékelik, amit csinálunk. Más bandák nem tesznek erőfeszítést azért, hogy eljöjjenek, de mi mindig is megtettük ezt, élvezzük ezeket a fellépéseket és a kihívást. (...)Ez az eddigi egyik legjobb évünk, legalább olyan jók, ha nem jobbak voltak az idei fellépések, mint 1997-98-ban. Ez azért van, mert az új rajongók, akik most bolondultak belénk, hozzák az energiát, mi meg visszaadjuk nekik!" - nyilatkozta Liam Howlett, a banda zenei zsenije.


A legnagyobb érdeklődés valószínüleg a The Prodigy koncertjét övezi majd
A legnagyobb érdeklődés valószínüleg a The Prodigy koncertjét övezi majd


A fergeteges koncertek mellett a CokeLive Félszigeten a szervezők, a támogatók és 35 civil szervezet gazdag kulturális és sportkínálattal, szórakozási lehetőséggel várja a látogatókat.

Közel 30 sportágat lehet kipróbálni a rendezvényen, köztük a fesztivál nagy attrakciójának számító  65 méteres bungee jumpingot vagy akár a hőlégballonozást is, sőt, olyan egyedi közlekedési eszközök is kipróbálhatók, mint a water kangaroo, a segway, az airboard vagy a recumbent bike. A fesztiválozók el is tévedhetnek a Coca-Cola labirintusban, hűsülhetnek a jégbárban, beugorhatnak az ArtThing művésztelepre egy extrém frizuráért, kikapcsolódhatnak a rövidfilmek, a humorfesztivál vagy a színházi műsor alatt, vagy választhatnak a Civil Falu több tucatnyi programja közül.

Természetesen arról is gondoskodtak a szervezők, hogy a gasztronómiai kínálat az idén is minden igényt kielégítsen: a gulyástól és a levesektől a tarján és a rablópecsenyén át a friss zöldségekig vagy a gyorsétkezdékig minden megtalálható a helyszínen.

A CokeLive Félsziget az Eco Rom Ambalaje SA és a Coca-Cola Románia támogatásának köszönhetően rendelkezik a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges infrastruktúrával. Idén a környezetvédelmi elkötelezettség jegyében 38 darab 1100 literes konténert és két 20 köbméteres konténert állítanak fel, a sátortábor területén pedig 2000 műanyag zacskót biztosítanak a papír és a műanyag szelektív gyűjtéséhez.

A hetedik CokeLive Félsziget partnere a Coca-Cola, főtámogató a Vodafone. Más támogatók: Ursus, Fundango, Wizz Air és Mures Mall. A fesztivál szervezői a Sziget Management és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), társszervező a Hargita Megyei Tanács. A rendezvény Marosvásárhely és Erdőszentgyörgy polgármesteri hivatala, a Maros Megyei Tanács, az Etnikumközi Kapcsolatk Hivatala (DRI) és a Communitas Alapítvány támogatásával jött létre.

A CokeLive Félszigeten július 23-26. között garantált a 96 órás non-stop buli. További információk: www.felsziget.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: