2017-02-27 10:16:45• hírek • Kocsis Zoltán

Indul a Tokió 2020 Projekt – az Aquastar támogatásával

Partnerségi szerződést kötött a Szatmár Megyei Karate Egyesület és az Aquastar aquapark, együttműködésük fő célja pedig, hogy szatmári karatéka is részt vehessen a tokiói olimpián 2020-ban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mintegy két évtizednyi lobbizást követően tavaly végre bejelentette, hogy a következő ötkarikás játékokon a karate is felkerül az olimpiai sportágak lajstromára. Nyilván nem véletlen az időzítés és a helyszín...

A Szatmár Megyei Karate Egyesület gyorsan reagált a helyzetre, 2017 elején megalakította a megye válogatottját. A Szatmár megye területén működő klubok mintegy 150 karatékája közül kiválasztották a 18 legtehetségesebb sportolót, akikkel a következőkben kiemelten is foglalkozni fognak. A nagy cél, a nagy álom pedig Tokió.

Ennek érdekében az egyesület partneri szerződést kötött a régióban vezető szerepet betöltő Aquastar aquaparkkal. A megállapodás jegyében a válogatott keret ingyen használhatja az aquapark eszközeit, edzési lehetőségeit.

„Az Aquaparkban különböző gyakorlatokat végezhetünk el, élhetünk a víz alatti karate és a különleges erőnléti gyakorlatok adta fejlődési lehetőségekkel ", magyarázta a megállapodás fontosságát Magos Róbert, a megyei egyesület elnöke.

Indulhat tehát a Tokió 2020 Projekt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: