2017-08-09 12:10:34• hírek • Szatmar.ro

Indul a Lindner Szakkollégium

A Hans Lindner Alapítvány már jó ideje nemcsak humanitárius esetekben segít, hanem számos program által segít a fiatalok boldogulásában, nevel és tanít, gazdag tapasztalatszerzést kezdeményez, szakmai gyakorlatot közvetít.

Az utóbbi években kézzelfoghatóan is részt vállal a sokoldalúan fejlett szakemberek képzésében, ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy csökkentse a szakemberhiányt, támogassa az álláskeresők és ezen belül a szakképzésben részt vevő fiatalok komoly erőfeszítéseit, nem utolsó sorban segíti magánvállalkozások létrejöttét.

Az alapítvány a 2017/2018 tanévben útjára indítja „Lindner Szakkollégiumát”. Ennek keretében a szakképzésben résztvevő diákok számára nevelő által felügyelt diákszállást működtet, illetve több, kiegészítő programot is szervez, amelyekkel fejleszthetik képességeiket, bővíthetik tudásukat, javíthatják boldogulási esélyeiket.

A szakkollégium Szatmárnémetiben működik és segítséget nyújt a diákoknak az önellátásában, fejlesztő programokat, idegen nyelvi és számítógép-kezelői oktatást szervez, megismerteti a diákokkal a környezetbarát növénytermesztést és állattenyésztést, a tartósítószermentes élelmiszerek gyártását, de a fiatalok más szakmákkal és vállalkozásokkal is ismerkedhetnek.

A kollégiumi szállásért a lakóknak fizetniük kell, ugyanakkor a szorgalmas és lelkes diákok szakmai ösztöndíjban részesülhetnek.

A szakkollégiumba történő felvétel pályázat alapján történik. További információk igényelhetők telefonon (munkanapokon 8-16 óra között a 0261-715136 telefonszámon) vagy személyesen az alapítvány székhelyén (Szatmárnémeti, Ceahlaului utca 38 szám), illetve e-mailben office@fundatiahanslindner.ro.

A kollégiumi férőhelyekre Szatmár és más környező megyékből pályázhatnak szakiskolás és posztliceális diákok, akik valamelyik szatmári iskola szakképzésében, illetve posztliceális képzésben vesznek részt, illetve szakmai gyakorlatukat, inasságukat Szatmár megyében végzik.

Az alapítvány kéri az iskolákat és vállalkozásokat, szakmai gyakorlati helyek képviselőit, hogy javasoljanak ilyen fiatalokat és bátorítsák őket a pályázásra.

A pályázat leadási határideje: 2017. augusztus 31.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: