2010-03-31 14:14:54• hírek • Balvinszky Sándor

Indul a DJ tanfolyam

A Művészet Iskola, mely már lassan több mint hétszáz diákkal büszkélkedhet, április hetedikén indítja lemezlovas tanfolyamát. Deac Mircea, a Művészeti Iskola igazgatója elárulta, hogy a nem csak Szatmár megyében hanem a régióban is újdonságnak számító tanfolyamra más megyéből is jelentkeztek.

A lemezlovas-tanfolyam, amire már több mint harminc jelentkező van 18 Szatmár megyei, illetve 12 Máramaros megyei "diák" személyében, sok lehetőséget biztosít a befutáshoz.  A DJ tanfolyamra vállalkozók egy három hónapos képzést fognak elvégezni. Az órákon tanulni fognak Dacian Codreanutól a szerzői jogok törvények szakértőjétől és Stefan Nicoara hangmérnöktől is. Továbbá Marius Iftimovici a Transilvania Rádió munkatársa vezeti be a diákokat a bulis zenék világba, illetve a Máramaros megyei DJ. Mosu a club-zenét fog oktatni - havi egy alkalommal.


Mircea Deak - A Művészeti Iskola Igazgatója
Mircea Deak - A Művészeti Iskola Igazgatója


A tanfolyamon két csoport lesz, kezdő és haladó. Mindkét csoport hetente egyszer találkozik majd. Az oktatás egy része a Művészeti Iskola saját, jól felszerelt stúdiójában fog zajlani, ahol egyébként felvételeket is készíthetnek az erre vállalkozók.

A végső vizsgán egy neves magyar lemezlovas fogja a diákokat tesztelni, majd  ''élesben'' az Insomnia Clubban is játszaniuk kell. A Művészeti Iskola nem árulta el a magyar dj. nevét, mivel meglepetésnek szánják. Az oklevelet, amit a végzősök kapnak, a Szatmár Megyei Tanács illetve a Kulturális Minisztérium közösen fogják kibocsátani. Az oklevél felhasználásával a vállalkozóbb szelleműek akár magánvállalkozói engedélyt is kiválthatnak.

Deac Mircea a Szatmár.ro hírportálnak elárulta: a tervek szerint idén lesz először saját színpaduk a Szatmárnémeti Városnapokon, ahol az iskola diákjaik fognak szerepelni többek közt klasszikus-, népi- illetve könnyű zenei előadásaikkal. Továbbá a standjuknál minden információt megtudhatnak a kedves érdeklődők az iskoláról és arról, hogy milyen meglepetéseket tartogatnak a következő tanévre.


DJ tanfolyam - A Művészeti Iskolába
A képzés végén ''élesben" is játszaniuk kell


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: