2011-02-09 08:46:49• hírek • Szatmár.ro

Indul a Bálint napi csókvadászat!

Nyerj Valentin-napi vacsorát az Al Capone Étterem és Pizzériába.

A külföldön annyira népszerű szerelmesek ünnepe, a Valentine's Day az évek során Erdélyben is nagy népszerűségre tett szert, a szerelmesek napját egyre többen ünneplik romantikus vacsorával, virággal, és apró ajándékokkal meglepve egymást.

A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt - a hagyomány szerint - február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod." Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival.

A Szatmár.ro olvasói közül a szerelmesek napjára két pár is romantikus vacsorát nyerhet az Al Capone Étterem és Pizzéria jóvoltából - egy ilyen különleges vacsora 60 lej értékű. A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenni, csak keresni a Szatmár.ro cikkeiben a szerelem egyik jelképét, a csókot mutató ajkakat. Ezek természetesen több cikkben is benne lesznek, az olvasók viszont csupán öt, "csókos" cikk címét kell elküldjék a jatek@szatmar.ro e-mail címre február 11-én délig. Az e-mail feltétlenül tartalmazza a játékos pontos nevét és telefonszámát, mert a nyerteseket telefonon fogjuk értesíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: