2016-07-19 15:24:35• hírek • refszatmar.eu

Indiánszökdelés, faültetés, tanulás, jókedv

A Szatmár-szigetlankai református gyülekezet lelkes csapata az elmúlt héten szervezte meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület munkatársai által kiadott program szerint a gyermek-bibliahetet.

Nagy Róbert lelkipásztor vezetésével már az első nap olyan programmal indult, amely jó nyomot hagy, ugyanis közösen fát ültettek a gyerekekkel. A lelkipásztor elmondta a gyermekeknek, hogy reméli, a fa és a gyermekek hite is növekedni fog.

Mintegy negyven gyermek érkezett az egyházközség gyülekezeti termébe, minden nap. A program szerint indiánszökdeléssel kezdtek minden napot, megtanulták a napi igeszakaszt és az énekeket, a segítők közreműködésével pedig minden napnak megvolt a maga kis tanulságos története. A tanulás után az asszonyoknak köszönhetően a finom uzsonna sem maradhatott el, majd szabadidős játékok következhettek.

A vasárnap délutáni istentiszteletre szép számban jöttek el a gyerekek szüleikkel és nagyszüleikkel. Bemutatták a héten tanultakat.

Az idei gyermek-bibliaheti téma egyébként egy kerettörténet, ami egy indián mese köré épült, ami aktuális témát dolgozott fel, az önértékelést: vagy alul, vagy fölülértékelik magukat a gyermekek, és a felnőttek is. A bibliahét egyik célja, hogy közelebb kerüljenek a gyermekek, a fiatalok, vagy éppen a felnőttek a reális önértékeléshez. Az identitás fejlesztése is teret kapott ezen a héten, melynek üzenetei: Növekedj a hitben! Élj úgy, hogy világíts! Légy kitartó! Légy Isten eszköze! Légy Isten cselekvő gyermeke!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: