2012-09-14 10:31:03• hírek • Póti Orsolya

Indián nyár a Fonó-házban

Indián Napokra került sor az elmúlt héten az Aranykapu Kulturális Egyesület Fonó-házában. A rendezvény nagy sikernek örvendett a gyermekek körében, így továbbra is az indiánok világába kalauzolják az érdeklődő kicsiket az egyesület tagjai.

Az elmúlt hét folyamán tematikus foglalkozásokba vonták be a gyermekeket a szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesület tagjai. A toldi utcai Fonó-házban az indiánok világával ismerkedhettek meg a gyermekek a különféle játékos foglalkozások, kézműves tevékenységek és egyéb programok révén.

Szakavatott kézművesek irányításával a résztvevők indián öltözék-kiegészítőket, hangszereket, használati- és dísztárgyakat készíthettek, emellett pedig játékos formában lehetőségük volt megidézni e különös nép szokásait, történelmét, szellemiségét is.

Az Indián Napok sikerére való tekintettel az Aranykapu Kézműves Műhelyben a szeptember továbbra is az indián kultúra hónapja lesz. Az elkövetkező hetekben a kézműves foglalkozások az indián hagyományokkal való ismerkedés jegyében zajlanak: olyan használati- és dísztárgyak, hangkeltő eszközök, ékszerek, stb. készülnek majd, amelyek anyagukkal, az elkészítés technikájával, díszítő motívumaikkal mind a hagyományos indián kultúrát idézik.

Szeptember 14-én, péntek délután 17 órától a kisiskolás korú gyerekeknek csomózott indián karkötők készítésére lesz lehetőségük, míg szombaton délelőtt 11 órai kezdettel az óvodásokat (4-7 évesek) várják. Ekkor különleges, pókszövéssel készült "varázsszemek" készülnek, mely a mexikói indiánok sajátossága volt.

A szervezők szeretettel várják a gyerekeket a Toldi (Nicolae Iorga) utca 52. szám alatt, a foglalkozásokhoz való hozzájárulás 8 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: